Boeken,  Lijstjes,  TV-series

Deze populaire Tv-series zijn gebaseerd op boeken


Dat verschillende films op tv-series zijn gebaseerd is algemeen bekend. Tv-series kunnen er tegenwoordig ook wat van. Wist jij dat déze Tv-series bijvoorbeeld ook zijn gebaseerd op boeken?

House of Cards

De super populaire serie House of Cards is gebaseerd op het boek (verrassend) House of Cards. Het enige verschil is dat het boek gaat over de politiek in Engeland en de serie over Amerika.

13 reasons why

Volgens mij is het wel algemeen bekend dat deze serie gebaseerd is op een boek, toch kan hij niet ontbreken in dit lijstje. De serie is gebaseerd op het boek 13 reasons why, geschreven door Jay Asher. In het boek speelt het zich af in één avond. Een groot verschil als je nagaat hoe lang de serie erover heeft gedaan.

The Vampire Diaries

Ook deze is wat bekender. De boeken waren al razend populair voordat er een serie van werd gemaakt. Ik denk dat dit één van de weinige series is die het ook zo lang volhield, net zoals de boeken. Nadat Nina Dobrev in de serie voor kwam, wijkt het verhaal af van de boeken.

The 100

Young adult fans zal dit zeker niet ontgaan zijn. Vooral niet doordat Blossom Books, de uitgeverij van De 100 in Nederland, zo veel reclame maakte voor de boeken én de Tv-serie. De Tv-serie gaat echter een heel stuk verder dan de boeken. Hij is dan ook zeker gebaseerd op. Personages kloppen onder andere niet helemaal en de verhaallijn is ook een stuk anders. Niet vervelend overigens, als je nagaat dat seizoen 5 er al aan gaat komen.

Orange is the new black

Deze razend populaire Netflix-serie was eerst als boek te verkrijgen. Het boek gaat dan ook over iemand die dit écht heeft meegemaakt. Natuurlijk is de Netflix-serie van het verhaal gaan afwijken, maar het is zo veel interessanter als je nagaat dat het verhaal gebaseerd is op een écht verhaal. Natuurlijk wordt alles in de serie aangedikt en zijn er karakters bij bedacht. Heb je overigens de eerste aflevering van seizoen 5 al gezien?

Dexter

Ook onze moordenaar is gebaseerd op een boek. Het gaat dan overigens wel alleen over seizoen 1. Daarna zijn de makers gestopt met het boek te volgen. Het boek is geschreven door Jeff Linsday en heet Darkly Dreaming Dexter.

Heb jij de boeken van deze Tv-series al gelezen?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *