Polaroids en poederdozen
Boeken,  Boekrecensies

Polaroids en poederdozen (Liefde, natuurlijk #2) – Susan Muskee

Polaroids en poederdozen is het tweede deel van de Liefde, natuurlijk-reeks van Susan Muskee. Ik keek er enorm naar uit om dit boek te lezen en ik vertel je er meer over in deze recensie.

Waar gaat Polaroids en poederdozen over?

De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar “grote liefde” Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland. Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefdheid weer het een en ander op losse schroeven.

Eindelijk, het vervolg op het vorige deel van de Liefde, natuurlijk serie van Susan Muskee. Met veel plezier had ik het eerste deel over Cleo gelezen en ik kon niet wachten om meer te lezen over Kim en haar leven. Kim heeft een rotperiode achter de rug: ze werd smoorverliefd op de fotograaf Fabian, met wie ze samen naar Italië zou emigreren om daar een leven op te bouwen. Enige eis? Ze moest tienduizend euro investeren om samen een fotostudio te openen. Maar… Die hele fotostudio was er niet: Fabian bleek namelijk een leugenaar te zijn. Hij was geen fotograaf. Gebroken keert ze terug naar Nederland en op den duur besluit ze om naar Berlijn te gaan. En daar gebeuren een hoop positieve dingen in haar leven!

‘Susan Muskee heeft zo’n fijne schrijfstijl! Dat lees je zeker in Polaroids en poederdozen

In Polaroids en poederdozen leer je Kim steeds beter kennen. Kim is een sterke jonge vrouw die besluit om het roer om te gooien en naar Berlijn te gaan, tijdelijk. Ze trekt in bij haar tante en wil gaan werken aan haar afstudeerproject. Ze werkt daarnaast in een toffe bar en spreekt af met een oude bekende waar ze het toch flink warm van krijgt…

Het leuke aan deze serie is dat alle vriendinnen aan bod komen. Een voor een – en daarbij: ze komen ook in de boeken actief terug. Hoewel de verhalen redelijk voorspelbaar zijn, mag dat de pret zeker niet drukken: ieder boek dat ik tot nu toe van Muskee heb gelezen is enorm vermakelijk. Dat kan ook niet anders, want de schrijfstijl van Muskee is heel fijn. Alle boeken lees je in een mum van tijd uit. Ik kan nu al niet wachten tot deel 3 verschijnt!

Lees hier alle recensies van de boeken van Susan Muskee.

Polaroids en poederdozen

Titel: Polaroids en poederdozen
Auteur: Susan Muskee
Verschenen: september 2020
Pagina’s: 231
Uitgever: Loft books

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.