point of retreat
Boeken

Point of retreat (Slammed #2) – Colleen Hoover

In deze recensie lees je alles over het boek Point of retreat, deel 2 in de Slammed-serie van Colleen Hoover. Dit boek heet in het Nederlands ‘Geen weg terug’ en is geschreven vanuit het perspectief vanuit Will. Is dit boek net zo goed als boek 1? Je leest het hier!

Waar gaat Point of retreat over?

Een jaar nadat Layken en Will elkaar hebben ontmoet, zorgt een onthulling over Wills verleden ervoor dat ze alles wat ze dachten te weten over elkaar in twijfel trekken. Nu hun relatie op het spel staat, moeten ze beslissen of ze bereid zijn te vechten voor een toekomst samen. Hoever moet Will gaan om Layken te bewijzen dat zijn liefde voor haar eeuwig zal duren?

Point of retreat is het vervolg op Slammed en is geschreven vanuit het perspectief van hoofdpersoon Will. We zijn inmiddels een jaar verder en er is veel gebeurd in de relatie van Layken en Will. Ze hebben veel meegemaakt, er is veel veranderd en ze staan voor een keuze: gaan ze door met elkaar of niet? Doordat dit verhaal vanuit het perspectief van Will geschreven is, heb je het gevoel dat je zowel Layken als Will goed hebt leren kennen. Een goede toevoeging aan de serie, als je het mij vraagt!

‘Point of retreat is een emotioneel verhaal, verslavend en onmogelijk neer te leggen’

Dit boek is een emotionele rollercoaster, net zoals we gewend zijn van alle andere boeken van Colleen Hoover. Op een gegeven moment komt de relatie van Layken en Will flink onder druk te staan en gebeuren er allerlei dingen die vrij heftig zijn. Ik heb me af en toe geergerd aan het gedrag van de personages omdat ze dingen doen en dingen zeiden die de situatie verergerden. Meermaals dacht ik: jongens, ga nou eens rustig met elkaar praten. Maar dat gebeurde niet.

In boek 1, Slammed, hebben we veel mogen genieten van slampoetry – een vorm van poezie die wat vrijer is. In dit boek wordt dat weer veelvoudig gebruikt en het zorgt ervoor dat de gebeurtenissen wat meer diepgang krijgen. Je krijgt namelijk een goed kijkje in de gedachten en gevoelens van de personages.

Ik heb Point of retreat in een mum van tijd uitgelezen. Het is een emotioneel verhaal, verslavend en onmogelijk neer te leggen. Ik kan niet wachten tot ik boek 3 mag gaan lezen want ik ben opnieuw helemaal gek geworden op de boeken van Colleen Hoover.

Pluspunten: 
+ Geschreven vanuit het perspectief vanuit Will
+ Leest heel vlot, je hebt het boek snel uit
+ Emotionele rollercoaster

Minpunten: 
– Personages deden soms rare dingen die de situatie deed verergeren

Point of retreat

Titel: Point of retreat
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: juli 2023
Pagina’s: 288
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.