Boekrecensies,  Roman

Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Soms heb je enorm veel zin om een fijne feelgoodroman tussendoor te lezen. Plankenkoorts van Tamara Haagmans leek me daar perfect voor. En feelgood was ‘ie zeker!

Waar gaat Plankenkoorts over?

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Mara woont al jaren bij haar opa en oma en helpt hen met hun winkel Partituur. Haar oma werkt al een tijdje niet meer in de winkel, omdat ze leidt aan dementie. Ze is blij dat ze haar opa en oma kan helpen, na alles wat zij voor haar hebben gedaan. Jaren geleden vertrokken haar ouders naar Venezuela voor hun carrière. Mara lieten ze achter. Dat heeft ze haar ouders nooit vergeven.

Wanneer op een dag ineens heel veel mensen de winkel overhoop komen halen, op zoek naar ‘iets’, begrijpt Mara er niets van. Ze ontmoet Lucas, een mysterieuze man die meteen haar interesse trekt. Maar het lijkt wel alsof hij iets te verbergen heeft. Is hij ook op zoek naar het waardevolle item wat blijkbaar de andere mensen ook zochten? Heeft hij wel het beste voor met Mara?

‘Humor, een vlotte schrijfstijl en een mysterieuze liefde: Plankenkoorts heeft alle ingrediënten voor een perfecte feelgoodroman’

Plankenkoorts was het eerste boek dat ik van Tamara Haagmans las. Maar ó, wat schrijft zij fijn! Het boek is enorm vlot geschreven, waardoor je er echt doorheen racet. Daarnaast zit er ook een spannend tintje aan omdat je wil weten of Mara hetgeen vindt waar iedereen naar op zoek is én je wil weten wie Lucas nu eigenlijk is. Ik vind de band van Mara met haar grootouders heel erg bijzonder. Deze band is heel duidelijk neergezet, waardoor je ook met Mara meeleeft wanneer zij een aantal lastige keuzes moet maken. Je leert de verschillende personages in het boek goed kennen omdat de auteur ze precies weet te schetsen. Dat maakt dat het voelt alsof je onderdeel bent van dit verhaal. Dit is echt een boek dat je uit een leesdip kan helpen. Al met al dus een heerlijke feelgoodroman die ik iedereen kan aanraden!

Plankenkoorts

Titel: Plankenkoorts
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 264
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *