Piep zei de muis
Boeken,  Thriller

Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Het eerste deel van de Helen Grace serie had ik verslonden! Uiteindelijk had ik dan ook wel spijt dat deel twee zo lang bleef liggen. Ik begon erin, en kon hem dan ook echt niet meer wegleggen.

Waar gaat Piep zei de muis over?

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen -bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis?
De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Piep zei de muis is het tweede deel in de Helen Grace serie. Hoewel er een aantal punten uit deel een zeker terugkomen, is het boek ook zeer goed los te lezen. In het tweede deel draait het om de moord op mannen, en niet zomaar mannen. Nee. Om getrouwde mannen, waarbij hun vrouwen er op een vreselijke manier achterkomen dat hun man is vermoord. Van de eerste moord wordt zijn hart namelijk bezorgd bij zijn vrouw. Vreselijk! Toch? Of misschien toch niet? Zoals je verwacht van dit boek, gaat het ook hier om een reeks moorden. De vraag is alleen: wie vermoord al deze personen? En waarom doet die persoon dit? Tussendoor kom je beetje bij beetje meer te weten over Helen Grace en haar persoonlijke leven, een verhaal dat doorloopt na het eerste deel.

’Eigenlijk wil ik direct deel drie erbij pakken’

Doordat er eigenlijk twee verhaallijnen inzitten, lees je er in een rap tempo doorheen. Sowieso houd ik erg van de schrijfstijl van M.J Arlidge. Het is erg makkelijk en het leest erg vlot weg. Geen hoogstaande thriller, maar zeker een vermakelijke. Mocht je een dagje vrij hebben, zou je het boek zo kunnen uitlezen. Bij thrillers bedenk je zelf natuurlijk ook altijd wie de dader is in het boek. Hoewel ik het vaak wel ongeveer juist heb, weet M.J Arlidge bij mij toch telkens op een ander spoor te zetten. De plottwist aan het einde is verrassend en zorgt er bij mij voor dat ik eigenlijk direct deel drie erbij wil pakken. Hoewel Piep zei de muis niet nog weken in mijn hoofd zal zitten, iets dat ik soms wel heb na een fantastische thriller, heb ik toch enorm genoten van dit boek. De Helen Grace serie is zo’n serie die je op je vakantie gaat lezen, of als je in het vliegtuig of de trein zit bijvoorbeeld. Even lekker weg met je boek, even helemaal niks en je hoofd op nul kunnen zetten. Daar is dit boek zeker geschikt voor.

Piep zei de muis

Titel: Piep zei de muis (Helen Grace #2)
Auteur: M.J. Arlidge
Verschenen: 11 januari 2016
Pagina’s: 382
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 3,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *