Phobos
Adorable Bookclub,  Boeken,  Young adult

Phobos – Victor Dixen

Laura van de Adorable Bookclub las het boek Phobos van Victor Dixen. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat Phobos over?

Zes meisjes, zes jongens. Zes minuten om elkaar te leren kennen, de eeuwigheid om van elkaar te houden. Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen. Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Phobos is een spannende young adult waarin veel tegelijk gebeurt. Het wordt beschreven vanuit verschillende personen, waarin je in het begin nog even aan moet wennen. Léonor is een kandidate die meedoet aan het Genesis programma is samen met Serena McBee aan het woord in het boek. Serena McBee is de projectleider van deze datingshow. Al gauw komt er een derde persoon bij, Andrew, die in het begin en aan het einde wat meer terugkomt. Het is een boek dat je vanaf het begin goed moet volgen, maar door de schrijfstijl lukt dat wel. Het is fijn geschreven, waardoor het Victor Dixen je gelijk meeneemt in het verhaal.

‘Phobos zorgt ervoor dat je vanaf het begin aan een stuk door wil lezen!’

De schetsen in het boek zorgen ervoor dat het beeld van de omgeving van de kandidaten duidelijker wordt. Hierdoor leeft het verhaal wat meer. Wat je vrij snel ontdekt in het boek is dat de datingshow niet het belangrijkste verhaal is dat er speelt. Achter de datingshow speelt nog iets veel belangrijkers, namelijk iets wat een aantal mensen die het project leiden maanden geleden hebben ontdekt. Léonor ontdekt wat dit schokkende geheim is. Andrew is de zoon van een van de projectleiders en zijn vader verdwijnt op een gegeven moment en wordt dood terug gevonden. De ontdekking die Andrew hierover doet, krijgt in het verhaal ook een belangrijke rol. Wat ik wel heel erg miste is het verhaal beschreven vanuit de jongens. Je weet van de vrouwelijke kandidaten wat ze denken en hoe ze precies zijn, maar dit wordt nauwelijks vanuit de jongens beschreven, alleen heel kort tijdens de zes minuten die ze krijgen tijdens de date.

Het einde van het boek is zeker spannend, waardoor ik erg benieuwd ben naar het tweede deel. Het verhaal zorgt ervoor dat je vanaf het begin aan een stuk door wil lezen!

Meer recensies lezen van de boeken van Victor Dixen? Klik dan hier.

phobosTitel: Phobos
Auteur: Victor Dixen
Verschenen: 2016
Pagina’s: 398
Uitgever: Uitgeverij Q
Oorspronkelijke titel: Phobos

bol-button

Rating: 4,2/5

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.