Phobos 3
Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Phobos 3 – Victor Dixen

Na deel 1 en deel 2 van Phobos, las Laura van de Adorable Bookclub deel 3. Heb jij de vorige delen ook gelezen en ben je benieuwd naar het derde deel van de serie? Lees dan snel verder!

Waar gaat Phobos 3 over?

Einde van het Genesiskanaal, een maand, een dag, een uur. Ze zijn bereid te liegen om te overleven. De twaalf schipbreukelingen op Mars werken mee aan het in stand houden van een gruwelijke leugen. De kijkers van het programma hebben geen idee hoeveel gevaar er is op Mars én Aarde. Léonor is bereid om haar leven te geven om de wereld te redden. Het gevaar komt echter van alle kanten. Het is tijd voor de waarheid.

Phobos 3 is het spannende slot van de serie. Het verhaal wordt deze keer meer vanuit Léonor beschreven. De andere personen worden wel benoemd, maar er wordt niet meer zozeer vanuit het ik-perspectief beschreven. Léonor en de andere kandidaten zitten nog op Mars. Rapport Noé is nog steeds niet bekend bij de wereld, maar wel bij de kandidaten en de mensen van het complot. Marcus draagt een geheim met zich mee dat het vuur aanwakkert voor een onderlinge strijd tussen de kandidaten. De kandidaten verwikkelen zich steeds meer in een strijd en de kampen worden verdeeld. Ook worden er een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan en dit alles gebeurt stiekem waar de camera’s geen beeld kunnen maken. De kijkers van het programma hebben nog niks door, maar hoe lang kan dit duren?

‘Niet alle vragen werden beantwoord in Phobos 3

Andrew is nog steeds met Harmony op zoek naar een oplossing om de kandidaten van het Genesis programma te redden en daarbij de waarheid aan het licht te laten komen. Ondertussen bespeelt Serena de hele wereld en klimt hogerop in functie. De bevolking raakt steeds meer in de ban van Serena en al gauw is ze door haar eigen plan president. Serena draagt ook een geheim met zich mee dat bepalend is voor het hele karakter Serena. Het geheim van Serena was een aangename verrassing in het boek. Daarentegen had ik al vrij snel ontdekt hoe het verhaal zou gaan verlopen.

De schrijfstijl van Victor is fijn, het verhaallijn zelf bouwt spannend op en zorgt ervoor dat je heel lang geboeid blijft. Ik keek ontzettend uit naar dit deel van de serie en kon ook niet wachten met lezen. Alleen miste ik wel het einde. Ik werd achtergelaten met nog heel veel belangrijke vragen. Het einde is in mijn ogen wat onaf. Dit was het enige waar ik tegenaan liep. Al met al is het zeker een aanrader.

Meer recensies lezen van de boeken van Victor Dixen? Klik dan hier.

phobos 3

Titel: Phobos 3
Auteur: Victor Dixen
Verschenen: 14 november 2017
Pagina’s: 516
Uitgever: Uitgeverij Q
bol-button

Rating: 4/5

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.