Phobos 2
Adorable Bookclub,  Young adult

Phobos 2 – Victor Dixen

Laura van de Adorable Bookclub las het boek Phobos 2 van Victor Dixen, het vervolg op Young Adult Phobos. In deze recensie lees je wat Laura van het boek vindt.

Waar gaat Phobos 2 over?

Hervatting van het Genesiskanaal, 3 seconden, 2 seconden, 1 seconde. Ze dachten te weten wat ze te wachten stond. De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering. Zij dacht dat ze haar gevoelens onder controle had. Léonor hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En wat ze nu weet is te heftig om ooit nog te kunnen vergeten.

Phobos 2 is het spannende vervolg van Phobos. Het verhaal wordt beschreven vanuit verschillende hoofdpersonen, waaronder Léonor, Andrew en Serena. Léonor heeft tijdens de reis naar Mars een belangrijke ontdekking gedaan wat wel eens een hele hoop zou kunnen veranderen voor de pioniers. Zij hebben allemaal hun geliefde gekozen en willen een nieuw leven op Mars starten, maar na deze ontdekking is dat niet meer zo makkelijk als het lijkt. Serena heeft veel invloed op de wereld en de bevolking, zo komt zij met veel dingen weg waar je niet aan zou denken. Mensen over de hele wereld volgen het Genesisprogramma nog steeds en zijn aan het doneren, zodat de kandidaten genoeg geld hebben op Mars. Maar komt dat geld altijd goed terecht? Dat ontdek je vrij snel in het boek.

Andrew komt al vrij snel achter bepaalde zaken die Serena en haar selecte groep heeft verborgen voor iedereen. Hierdoor raakt hij ook betrokken bij de twaalf pioniers die onderweg zijn naar Mars. Andrew en Léonor krijgen dan ook contact met elkaar en spelen een belangrijke rol in elkaars leven en dat van de anderen. Andrew betrekt ook Harmony, de dochter van Serena, in het verhaal. Daarnaast zorgt hij ervoor dat er veel aan het licht komt bij de kijkers van het Genesisprogramma. Victor Dixen heeft een fijne schrijfstijl waar je snel aan went. Het mooie aan dit boek was dat de liefdesverhalen wel een rol blijven spelen in het verhaal en daarnaast dat je de kandidaten nog beter leert kennen. Ik begon dan ook zelf mee te leven met de kandidaten. En wat ik in het vorige boek had gemist – dat er niet werd geschreven vanuit de mannelijke kandidaten – had ik in dit deel weer niet. Dit keer werd het geschreven vanuit een breed aspect en kwamen alle kandidaten goed naar voren.

‘Phobos 2 wil je vanaf het begin meteen uitlezen!’

Het einde van het boek is zeker spannend, waardoor ik erg benieuwd ben naar het derde deel. Het boek zorgt ervoor dat je vanaf het begin tot het einde het verhaal wil lezen. Het boek zorgt ervoor dat ik niet kan wachten op deel 3 en heel snel wil weten hoe het verhaal afloopt met onze kandidaten, Andrew en Serena.

Meer recensies lezen van de boeken van Victor Dixen? Klik dan hier.

Phobos 2

Titel: Phobos 2
Auteur: Victor Dixen
Verschenen: maart 2017
Pagina’s: 414
Uitgever: Uitgeverij Q

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *