People we meet on vacation
Boeken

People we meet on vacation – Emily Henry

People we meet on vacation van Emily Henry stond al een lange tijd op mijn leeslijst. Emily Henry is een hele fijne auteur en ik ben dan ook heel blij dat er meer van haar boeken worden vertaald. In deze recensie lees je alles over het boek en vertel ik of het boek het lezen waard is.

Waar gaat People we meet on vacation over?

Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij in hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken…
Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

People we meet on vacation draait om Poppy en Alex – twee vrienden die elkaar ontmoeten op de universiteit. Ze komen er achter dat ze uit hetzelfde dorp komen en sindsdien is hun vriendschap een feit. Ze zijn elkaars tegenpolen maar vullen elkaar heel goed aan. Na de universiteit scheiden hun wegen maar dat is het moment dat ze ieder jaar samen op vakantie gaan. Dit is hét moment van het jaar waar ze iedere keer weer naar uitkijken. Maar, dan ineens zien de twee elkaar ruim twee jaar niet. Hun vriendschap is ontzettend veranderd. Poppy besluit Alex weer te benaderen in de hoop dat ze weer eens met elkaar weg kunnen.

‘People we meet on vacation is een aanrader!’

People we meet on vacation werkt met tijdsprongen, mijn favoriete type verhaal. Boeken als deze lezen als een speer! Je begint met een proloog en daardoor moet je doorlezen. Je gaat een paar jaar samen met Poppy en Alex op vakantie naar hun bestemmingen en volgt hen gedurende de laatste zomer – het moment waarop Poppy weer contact met Alex opneemt. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer benieuwd je bent naar de gebeurtenis die fataal bleek te zijn voor de vriendschap tussen Poppy en Alex. Wanneer je op dat moment bent, kun je alleen maar hopen dat ze weer zo close worden als vroeger.

De gesprekken tussen de twee vrienden zijn erg leuk. Meerdere keren heb ik keihard zitten lachen omdat er zoveel humor in het verhaal zit. Het verhaal is lekker luchtig en leest als een speer. Als je het mij vraagt is dit het perfect boek voor de zomerperiode want je vliegt er doorheen én het vindt plaats op vakantiebestemmingen. Het verhaal is origineel en zit goed in elkaar. Een aanrader!

Pluspunten:
+ Vol met humor, keihard lachen geblazen
+ Speelt zich af op allerlei vakantiebestemmingen
+ Hele fijne hoofdpersonages die een mooie band hebben

Minpunten: 
– Ik wil meer Emily Henry!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

People we meet on vacation

Titel: People we meet on vacation
Auteur: Emily Henry
Verschenen: juni 2023
Pagina’s: 368
Uitgever: The House of Books
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *