Peddelen en proosten (Weddingplanner 1)
Boeken,  Boekrecensies

Peddelen en proosten (De weddingplanner #1) – Marijke Vos

Yes! Ik zag dat er een nieuw boek van mijn favoriete Nederlandse auteur, Marijke Vos, is verschenen: Peddelen en proosten. Waar ik nog blijer van werd? Het betreft een serie waarvan elke maand een deel verschijnt.

Waar gaat Peddelen en proosten over?

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

Wat een geweldig vrolijk omslag heeft Peddelen en proosten. Een enorme blikvanger die je in de digitale boekenwinkel echt niet kan overslaan als je door een lijst met boeken scrolt. Het verhaal draait om Tessa en zij raakt haar baan kwijt de dag nadat ze gedumpt is door d’r vriend Sander. Al snel merk je dat Tessa een enorme controlfreak is en dat uit zich in het feit dat ze alleen maar lijstjes aan het bijhouden is. Wat je moet doen als je gaat samenwonen is daar een voorbeeld van. Wanneer Tessa mag helpen bij de bruiloft van haar vriendin Feline komt de controlfreak in Tessa naar boven en gaat ze volle bak aan de gang.

‘Een heerlijk kort verhaal: dat is Peddelen en proosten

Peddelen en proosten bevat maar 40 pagina’s en leest echt als een speer! Ik had hem op ’n avond op mijn e-reader gezet en kon niet meer stoppen met lezen. Dat is dat heerlijke gevoel dat ik altijd heb bij de boeken van Vos, het heeft een verslavend element. Gelukkig kan ik hierna deel 2 lezen maar daarna weet ik… Ik zal moeten wachten tot de volgende! De weddingplanner zal het eerste jaar exclusief verkrijgbaar zijn bij Kobo en zoals ik al zei: iedere maand verschijnt een nieuw deel, in totaal verschijnen 8 delen, en je kunt de delen kopen via Kobo voor maar €1,49 (geen geld!) of gratis lezen via Kobo Plus.

Meer recensies lezen van de boeken van Marijke Vos? Klik dan hier.

Peddelen en proosten (De weddingplanner #1)

Titel: Peddelen en proosten (De weddingplanner #1)
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: januari 2020
Pagina’s: 40
Uitgever: Loft Books

bol-button

Rating: 4.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *