Boekrecensies,  Chicklit

Pasta & Passie – Carlie van Tongeren

Pasta & PassieTitel: Pasta & Passie
Auteur: Carlie van Tongeren
Verschenen: oktober 2011
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer & Keuning

Basta! Eva is het zat: haar studie communicatie, haar baantje bij pizzeria Bella Roma en vooral haar kersverse ex-vriendje Mark. Daarom stapt ze op het vliegtuig om samen met haar vriendin Mira een cursus Italiaans te volgen en na te denken over haar toekomst. Eva geniet volop van het chaotische dolce vita en dankzij haar razend aantrekkelijke huisgenoot Massimo viert de romantiek hoogtij. Maar dan wordt Eva’s geluk op de proef gesteld…

Mening over Pasta & Passie

Eva vertrekt samen met haar vriendin Mira voor een paar maanden naar Italië om daar een taalcursus Italiaans te volgen. Ze is haar studie helemaal zat en omdat het net uit is met haar vriend is ze wel even toe aan iets anders. De twee meiden vliegen naar Rome en storten zich in de prachtige cultuur van de Italiaanse stad. Allebei zitten ze in een ander wooncomplex. Eva vindt dat geen probleem, want ze leert al snel de knappe Italiaan Massimo kennen. Op de Italiaanse school leren Mira en Eva twee Belgische meiden kennen, waar ze al snel mee optrekken. Maar dan is er ook nog de creepy Günther, een Duitse jongen die wel erg op Eva gesteld is. Het gaat zelfs zo ver dat Eva op een gegeven moment gestalkt wordt door deze jongen. Eva pikt de Italiaanse taal snel op en merkt dat ze veel gelukkiger wordt van een ander beroep: journalist zijn. Aan het eind van de reis komt er een heel andere Eva terug naar Nederland dan ze voorheen was.

Ik heb al meer boeken van Carlie van Tongeren gelezen en ik vind haar schrijfstijl erg fijn. Toch moest ik aan dit boek wennen en duurde het even voordat ik er goed inkwam. Misschien komt dat doordat dit, naar mijn weten, het eerste boek van de schrijfster is. Ik vond het af en toe langdradig en was snel afgeleid door andere dingen. Daarom heb ik best een tijdje over deze chicklit gedaan, terwijl je ze normaal in een paar dagen uitleest. Toch vond ik Pasta & Passie wel een leuk verhaal. Het leukste vind ik dat je als lezer ook een klein beetje de Italiaanse taal leert, doordat er veel zinnen in het Italiaans instaan. Daarnaast beleef je de stad Rome samen met Eva en Mira, waardoor het lijkt alsof je er zelf ook bent. Het verhaal is wel lekker luchtig en heeft zijn nodige drama, maar dat is typerend voor een fijne chicklit. Ik vond het een leuk boek, maar wel een boek dat af en toe wat stroeve momenten bevatte. Al met al een leuk boek voor diegene die zich in de Italiaanse taal en cultuur interesseren of daar nog iets over willen leren.

Lees hier alle recensies van de boeken van Carlie van Tongeren.

Rating: 3/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *