Parel
Boeken

Parel (De zeven zussen #4) – Lucinda Riley

De zeven zussen, deel 4: Parel. Ik was enorm bang dat ik een beetje ‘moe’ zou worden van de serie, maar hier bent ik: aanbeland bij het vierde deel. Ik vertel je er meer over.

Waar gaat Parel over?

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen. Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden? De zeven zussen – Parel is het vierde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Nadat ik deel 3 had gelezen, waarin Star de hoofdrol speelt, had ik minder empathie voor haar zus Cece. Cece overmande Star altijd op de een of andere manier en ik vond haar vreselijk irritant, daardoor had ik ook niet zoveel zin om dit boek te lezen. Cece heeft, doordat Star op reis is gegaan in deel 3, heel erg het gevoel dat ze er alleen voor staat. Daarom neemt ze de beslissing om er even tussenuit te gaan en bezoekt ze Thailand, waar ze al eerdet met Star is geweest. Ze bouwt een band op met de mysterieuze Ace – die haar verder helpt met de zoektocht naar haar familie. Het enige dat ze weet is dat ze op zoek moet naar Kitty Mercer. Ace besluit om de biografie van Kitty Mercer te kopen – maar omdat CeCe super dyslectisch is leest hij haar verhaal voor.

Klik hier om Parel te bestellen bij Bol.com. 

‘Ik sloot Parel af met de stempel ‘beste boek van de serie – tot nu toe!’

Het verhaal gaat dus niet alleen over CeCe, maar ook over Kitty. Zij is een Brits meisje dat verhuisd naar Australië en bij het gezin Mercer wordt geïntroduceerd. Ze ontmoet daar de tweeling Andrew en Drummond Mercer: twee mannen die als een blok voor haar vallen. Ik ga je niet teveel hierover vertellen, want dat zou het verhaal verpesten, maar je kunt dus stellen dat Kitty haar leven opnieuw gaat opbouwen in Australië, met alle gevolgen van dien.

Je wordt op reis meegenomen door Australië en om eerlijk te zijn viel ik als een blok voor dit verhaal. Hoewel ik in eerste instantie een enorme hekel had aan CeCe, vond ik haar in dit verhaal steeds leuker worden en sloot ik het verhaal af met de stempel ‘beste boek van de serie – tot nu toe’. Het Australische verhaal is zo bijzonder en CeCe haar zoektocht eveneens. Ik kan het boek van harte aanraden!

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

Parel

Titel: Schaduw
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: augustus 2018
Pagina’s: 592
Uitgever: Xander uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *