pak mijn hand recensie
Boeken

Pak mijn hand – Courtney Walsh

Wat heerlijk, de zomer is begonnen! Ik kijk er altijd zo naar uit om aan het einde van een werkdag met een boek buiten te zitten. Hoewel er natuurlijk ook dagen met regen bij hebben gezeten, waren er ook zoveel waarbij ik heerlijk van het zonnetje heb genoten mét dit boek, Pak mijn hand, van Courtney Walsh.

Sophie van de Adorable Bookclub las Pak mijn hand. Lees hier haar recensie!

Waar gaat Pak mijn hand van Courtney Walsh over?

Met de aankoop van haar eigen bloemenwinkel in Harbor Pointe, gaat de meisjesdroom van Quinn Collins eindelijk in vervulling. Dat ze de zaak eerst grondig moet verbouwen, neemt ze maar op de koop toe. En dan is er ook nog die prestigieuze bloemenwedstrijd. De zorgen stapelen zich op, maar één ding weet Quinn zeker: ze wil haar eigen boontjes doppen.

De olympische sporter Grady Benson was van plan om Harbor Pointe slechts voor korte tijd aan te doen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden gooit zijn plannen echter door de war en brengt hem in contact met de ambitieuze Quinn, wiens zakelijke karakter hem niet aanstaat. Op haar beurt vindt zij hem maar een roekeloze, verwaande kerel die niet van aanpakken weet.

Hun noodgedwongen samenwerking brengt de twee dichter naar elkaar toe. Maar juist als ze elkaars kwaliteiten beginnen te ontdekken, gooit een vergissing roet in het eten. Quinn staat voor een moeilijke keuze: haar eigen trots opzij zetten en hulp accepteren of de kans van haar leven aan zich voorbij laten gaan?

Voordat ik aan dit boek begon, las ik deel 1 gelezen van deze serie van Courtney Walsh, Kijk omhoog. Dit boek vond ik echt een heerlijke feel good roman, dus de lat lag hoog voor ‘Pak mijn hand’.

Ook Pak mijn hand speelt zich af in Harbor Pointe. Doordat ik eerst deel 1 had gelezen, herkende ik sommige namen, maar het is niet per se nodig om eerst deel 1 te lezen. Deel 2 gaat namelijk weer over twee geheel nieuwe personen: de hardwerkende Quinn en de ‘lakse’ Grady Benson. Hoewel Quinn direct mijn hart gestolen had met haar doorzettingsvermogen, duurde het eventjes voordat ik ook wat meer empathie voelde voor Grady.

Grady stuit toevallig op het stadje Harbor Pointe tijdens zijn roadtrip na een skiwedstrijd die wederom niet liep zoals verwacht. Grady is een skiër op hoog niveau, maar de laatste wedstrijden haalt hij niet het niveau wat hij vindt dat hij moet halen. Ook zijn fans laten blijken dat ze klaar zijn met hem. Na al deze negatieve aandacht had hij even tijd voor zichzelf nodig en dus besloot hij niet met het team terug te vliegen, maar zelf te rijden. Als hij in Harbor Pointe stopt om wat te eten, wordt hij ook hier herkend en benaderd om zijn dalende kwaliteiten op de skipiste. Dit zorgt ervoor dat hij zich niet meer kan beheersen en hij zich laat gaan na een nare opmerking van iemand in het restaurant.

Dit is slechts één voorbeeld wat het opvliegende karakter tekent van Grady. Quinn daarentegen is een harde werker met maar één doel: haar meesterstuk maken voor de prestigieuze bloemenwedstrijd. Ze heeft de kans een bloemenwinkel over te nemen waar ze zelf al jaren heeft gewerkt en ze is vastberaden om ook hier een succes van te maken. Echter staat er één ding in de weg en de druk lijkt gewoonweg te hoog.

Pak mijn hand is een heerlijke wegdromer voor deze zomer!

Courtney Walsh neemt je mee in het leven van Quinn en Grady in het stadje Harbor Pointe. Het gedrag van deze twee komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Naar verloop van het verhaal wordt er steeds meer duidelijk en een duik in het verleden vertelt steeds meer over deze uiteenlopende persoonlijkheden. Ook na het omslaan van de laatste bladzijde kan ik alleen maar zeggen, ik kan niet wachten om aan deel 3 te beginnen! Dit boek is ook echt iets voor jou als je houdt van romantische feel good verhalen, met enige diepgang. Een heerlijke wegdromer voor deze zomer!

Heb jij Pak mijn hand al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

pak mijn hand

Titel: Pak mijn hand
Auteur: Courtney Walsh
Verschenen: maart 2021
Pagina’s: 384
Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie

bol-button

Rating: 4/5

 

De Adorable Bookclub is een onderdeel van Adorable Books en bestaat uit Sanne, Laura, Sophie, Saskia, Nikki, Emma, Sara en Emily. Zij schrijven regelmatig recensies voor de website. Dit clubje staat los van de redactie van Adorable Books.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.