Boekrecensies, Non-Fictie

Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse

Taal is zeg maar echt mijn dingTitel: Taal is zeg maar echt mijn ding
Auteur: Paulien Cornelisse
Verschenen: 2009
Pagina’s: 232
Uitgever: Atlas Contact

Waarom mensen die zeggen ‘als ik even heel eerlijk ben’ eng zijn. Waarom ‘focking’ niet hetzelfde is als ‘fucking’ en ‘seks’ niet hetzelfde als ‘sex’. Waarom ‘oké’ het nieuwe ‘ja’ is en ‘ieuw’ het nieuwe ‘urlg’.

Mening over Taal is zeg maar echt mijn ding

Ik hou van taal. Ik hou van letters, woorden en zinnen. Zeker omdat ik journalistiek studeer hou ik extra van dit boek. Hou jij ook van taal? Dan moet je dit boek lezen. Taal is zeg maar echt mijn ding is een boek waarin Cornelisse korte verhaaltjes schrijft over taal. Niet over ergernissen als ‘hij is groter als mij’ of ‘ik heb dat boek bij’, maar over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms verschrikkelijk, raar, akelig of juist aandoenlijk.

De voorbeelden die Cornelisse noemt zijn vol humor, ‘helemaal leuk’. Alhoewel het woord ‘leuk’ volgens Cornelisse een beetje ‘uit’ is. Vroeger was het zelfs een ordinair woord. Toen zeiden mensen liever ‘prettig’ of ‘aangenaam’.
Ik vind het boek wel degelijk ‘leuk’. Heel veel dingen zullen je bekend tegenkomen en zullen je aan het lachen maken. Cornelisse heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl waar je als een sneltrein doorheen leest. Ik hoop dat er meer boeken van Cornelisse zullen verschijnen, ik zal die zeker lezen!

Taal is zeg maar echt mijn ding bevat allemaal korte verhaaltjes, ideaal om er een paar te lezen voordat je gaat slapen. Je kunt ze zelfs allemaal door elkaar lezen als je dat wil, er zit namelijk niet echt één lijn in het boek.

Als taal ook een beetje jouw ding is, zal je dit boekje met heel veel plezier lezen. Dat weet ik zeker.

Meer recensies lezen van de boeken van Paulien Cornelisse? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke september 21, 2012 at 09:22

  Jaaaa, superleuk boek! Ze komt a.s. maandag bij de bibliotheek waar ik lid van ben dus daar ga ik ook zeker naartoe.

 • Reply Linda september 21, 2012 at 11:44

  Zeker een ‘leuk’ boek! Ik heb het toen ik het had gekocht in twee uurtjes uitgelezen van voor naar achter! Leest idd als een trein! Ook de opvolger “En dan nog iets” is een aanrader!

 • Reply joanydvv september 21, 2012 at 12:52

  Ik heb het boek eens gekocht voor op mijn tablet maar ik vond het vrij saai. Ik houd meer van boeken waar echt een verhaal in zit. Ik heb het ook niet uitgelezen destijds. Misschien waren mijn verwachtingen toen nog te hoog, omdat het destijds zo werd gehyped. Zou zomaar kunnen dat ik het boek in de toekomst een tweede kans ga geven 🙂

 • Reply Annelies september 21, 2012 at 17:32

  Ik vond het ook niet zo geslaagd. Ik vermoed omdat ik Vlaamse ben, in plaats van Nederlandse. Als je wil, kan je hier mijn recensie lezen: http://boekboetiek.blogspot.be/2012/07/recensie-taal-is-zeg-maar-echt-mijn.html

 • Reply Luca Geus september 26, 2012 at 17:16

  ik heb hem gister bestelt
  lijkt me een super leuk boek
  goed verzonnen
  meestal lees ik liever spannend maar dit is gewoon 1 de waarheid en 2 hilarisch… ze brengt de “spellingsfoutjes”(zal ik het maar ff noemen) gewoon op een leuke manier

 • Reply Recensie: Paulien Cornelisse - Taal is zeg maar echt mijn ding | Ranking the Books februari 22, 2013 at 18:39

  […] Adorable books; ***** […]

 • Leave a Reply