Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Thriller

Over haar lijk – Sarah Pinborough

Saskia van de Adorable Bookclub las Over haar lijk. Het boek gaat over het leven van Marcie Maddox, een jonge vrouw die in de wereld van oud geld is getrouwd. Wanneer er een nieuweling binnen de groep komt, voelt Marcie zich onzeker over haar rol binnen de groep. Ze twijfelt over haar man en zijn reactie op Keisha, wat als hij binnen hun huwelijk ook een affaire begint? Zo is hun relatie immers ook ooit begonnen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel door.

Waar gaat Over haar lijk over?

Iets ouds
Marie’s affaire met Jason Maddox geeft haar toegang tot de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.

Iets nieuws
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos… Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.

Iets dat je nooit ongedaan kunt maken
Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

De wereld waarin Marcie leeft, is er eentje die ver van mijn persoonlijke wereld af staat. Oud geld, elite feestjes, vooral een hele grote schijn ophouden voor de mensen om je heen. Het is interessant om je er op deze manier in te begeven, ook al vond ik persoonlijk dat Marcie geen hele fijne persoonlijkheid had. Ondanks dat leef je wel met haar mee, heb je te doen met haar onzekerheid en de dingen die haar overkomen. Zonder al te veel prijs te geven van het boek, blijven de gebeurtenissen je verrassen, waardoor je Marcie ook steeds vanuit een nieuwe manier begrijpt. Op de kaft van het boek stond al dat het een onvoorspelbaar boek was, maar dat is natuurlijk altijd afwachten en heel persoonlijk. Mijn eigen ervaring is dat ik vaak toch al een beetje wat dingen zie aankomen, maar dit boek bleef letterlijk tot de laatste pagina verrassen. Erg leuk! Het houdt het boek interessant en maakt dat je wil blijven lezen.

‘Over haar lijk bleef tot de laatste pagina verrassen’

Ondanks dat ik weinig binding had met de hoofdpersoon, bleef het boek wel boeien en wilde je weten hoe het verder afloopt. Een leuke en uitdagende thriller, vooral door de onvoorspelbaarheid.

over haar lijk

Titel: Over haar lijk
Auteur: Sarah Pinborough
Verschenen: september 2020
Pagina’s: 398
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *