Original Vs. Dutch Covers #8
Orginele covers en de Nederlandse covers, vaak een wereld van verschil! De ene keer is de originele cover veel mooier de andere keer is de Nederlandse cover weer veel mooier om op te pakken. Welke vind ik mooier en welke vinden jullie mooier?

De labyrintrenner – James Dashner
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Om eerlijk te zijn is deze combinatie “niet eerlijk”. De Nederlandse versie kwam namelijk pas uit toen bekend werd dat er een film van kwam, vandaar ook meteen de filmversie. Toch wil ik beide covers vergelijken, want een filmversie is vaak (naar mijn mening) een stuk lelijker.
Wat mij al meteen opvalt is dat beide covers redelijk vergelijkbaar zijn. Beide hebben ze het doolhof op de voorkant staan en de kleuren komen ook goed overeen. Mijn voorkeur gaat hierbij toch uit naar de originele en dan vooral omdat ik liever een boek lees zonder personen op de cover. Overigens vind ik deze filmcover helemaal niet lelijk!

De Meester – Guillermo del Toro & Chuck Hogan
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
WOW, wat een verschil is dit zeg! Leuk feitje is overigens dat de rode “kras” bij de Nederlandse cover echt een kras is en de onderkant rood is , whoa! Hoe dat bij de Engelse cover zit, weet ik helaas niet.
Bij de originele cover heb ik geen flauw idee waar ik aan moet denken, aangezien de titel ook weinig prijsgeeft. Bij de Nederlandse cover denk ik meteen aan iets met “enge wezens”. De cover is duister en de persoon op de cover al helemaal. De linker vind ik mooier om te zien, omdat ik van strakke covers houd. Maar, de rechter zou ik denk ik eerder oppakken omdat ik meteen weet wat voor soort genre het is.. Een erg lastige keuze is dit! Beide hebben voordelen.

De stunt van haar leven – Julie Cohen
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Wauw hier kan ik heel snel over oordelen. De originele cover vind ik duizend maal mooier dan de Nederlandse. De cover is veel schattiger en spreekt me veel meer aan. De rechter is niet lelijk maar als ik moet kiezen zou ik sowieso voor de linker gaan. Daarnaast vind ik de kleuren van links veel mooier. Ze lijken op elkaar en het is veel meer één geheel. Als je kijkt naar de illustratie lijken beide boeken weer wel op elkaar. Toch blijft de linker veel mooier, de kleuren passen er meer bij. Als ze de rechter minder kinderlijk roze en oranje hadden gemaakt was het al meteen een stuk beter geweest denk ik..
Welke covers vind jij mooier?
12 Comments
Elisa
altijd leuk om die verschillende covers te zien 🙂 ! ik vind bij het boek de meester de Nederlandse cover het duidelijkste, zo zie je meteen dat het over enge wezens gaat de andere cover is wat vaag :p
Jacoline
Van The Maze Runner vind ik beide covers wel gaaf, van het tweede boek vind ik beide covers niet mooi en van het laatste boek vind ik de Engelse cover het mooiste. Vooral die pastelkleuren vind ik erg mooi.
Yara
Ik lees nu The Maze Runner, moet zeggen dat ik de cover van dit boek eigenlijk best mooi vind… Goede keuze geweest om de filmposter te gebruiken, haha. Ben toch wel benieuwd hoe het boek er had uitgezien als het geen verfilming was!
Noelle
Leuk om te zien 🙂 Ik houd zelf van covers die sfeer uitdrukken, om het simpel te zeggen. Ik zie vaak dat boeken gewoon een stockfoto op de voorkant hebben, dat vind ik zo zonde. Gewoon de titel in mooie bijpassende typografie zou al zoveel beter werken. Maargoed, misschien is dat de ontwerper in mij, die even van zich laat horen 😛
Ellis
Die kras is echt wel heel tof!
Kelly
Ik vind de originelen hier toch alle drie het mooiste!
Esther
Ik vind van the maze runner eigenlijk de Nederlandse mooier. Omdat ik dan gelijk een beeld van de hoofdpersonages heb. Bij het 2de boek vind ik de Nederlandse iets meer hebben, en bij het laatste boek vind ik de orginele vele maler mooier.
Lies
Heel erg leuk om het verschil te zien! Van de eerste vind ik beide covers eigenlijk wel erg mooi, van de tweede toch wel Nederlandse versie en van de laatste de originele.
Shaz
Ik vind de originele covers mooier. Soms erger ik mij eraan dat sommige boeken alleen verkrijgbaar zijn met de filmcovers.
Yara
Vervelend kan dat zijn hè? Het scheelt wel vaak in de prijs, al maakt dat mij niks uit. Maar als ik eenmaal een serie aan het verzamelen ben, wil ik het liefste gewoon alle normale boeken en niet de filmcovers.
Shaz
Zeker! Ik kan daar best om balen. Zo was ik al begonnen met het lezen van de ‘sookie stackhouse novels’ en alle nieuwe delen komen uit met de cover van de tv-show True Blood. Terwijl de originele covers veel mooier zijn.
Annelies
Met uitzondering van de tweede reeks, vind ik de originele covers mooier.