Original Vs. Dutch Covers #7 - Adorable Books
Overig

Original Vs. Dutch Covers #7

Omdat jullie de laatste keer het artikel met originele en Nederlandse covers erg leuk vonden, heb ik vandaag weer een nieuwe voor jullie! Heel vaak wordt een boek onder een andere cover uitgebracht in het buitenland. Deze kunnen mooier zijn dan de oorspronkelijke, maar soms vind ik de originele veel mooier. Ik zet er vandaag een paar voor jullie op een rijtje en hoor graag wat jullie vinden!

In vrije val – Nicola Moriarty 
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Een opvallend verschil wat we iedere keer wel zien terugkomen is dat ze in het buitenland vaak gebruik maken van getekende covers en in Nederland covers met foto’s. Ook hier is dat weer het geval. Ik vind de Nederlandse cover zelf 10 keer mooier dan de originele. Wel vind ik de originele cover denk ik beter bij het verhaal passen (als ik de recensie van Tedje lees).


De tweeling – Saskia Sarginson
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

De coveruitstraling van dit boek is bij de Nederlandse vertaling hetzelfde gebleven. Er is weliswaar gebruik gemaakt van een andere foto, het is duidelijk dat dit hetzelfde boek is. De kleuren zijn vrijwel hetzelfde en ik denk dat het een foto is uit dezelfde fotoshoot. Ik vind beide covers erg mooi en kan niet goed kiezen welke ik mooier vind! Hier zijn ze dus vrij dicht bij het origineel gebleven.


De zomer aan het meer – Erica James
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Ik moet eerlijk zeggen dat ik beide covers niet heel geslaagd vind. De originele cover vind ik helemaal niks. Als ik die zou zien liggen, zou ik het boek niet oppakken. De Nederlandse cover vind ik wel iets beter, maar ook niet alles. Hij is vrij saai en ik vind de licht roze kleur niet echt een statement maken. Ook hier zie je weer dat er bij de originele cover gebruik is gemaakt van een tekening en bij de Nederlandse cover een foto.


De verwende verloofde – Pippa Wright
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Ook weer een tekening en een foto! Het is opvallend dat dit meestal gebeurd bij chicklits. Ik vind hier de Nederlandse cover heel erg leuk. Hij is sprankelend, vrolijk en opvallend door het kleurgebruik. Grappig is dat het kleurgebruik hetzelfde is gebleven bij de Nederlandse cover. Maar dat is dan ook het enige wat je nog kan afleiden van de originele cover. De originele cover vind ik een beetje saai.

Nu ben ik heel erg benieuwd voor welke covers jullie gaan! Laat het weten in de comments.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Jacoline augustus 22, 2014 at 09:20

  Bij het boek van Erica James vind ik de originele cover mooier en bij de Tweeling spreken ze me allebei niet zo aan. Bij de andere twee boeken vind ik de Nederlandse covers mooier, sprekender dan de tekeningen.

 • Reply Anneke augustus 22, 2014 at 10:27

  Bij het eerste boek (In vrije val) vind ik de Engelse cover mooier, maar verder ben ik het met je eens! Grappig trouwens, dat verschil tussen animatie & foto.

 • Reply Nicole augustus 22, 2014 at 12:40

  vimd bij deze covers eigenlijk iedere keer de engelse cover mooier.
  ik houd gewoon meer van tekening/illustratie dan foto’s van mensen op de covers (al zijn er natuurlijk uitzonderingen!)

 • Reply Emmy augustus 22, 2014 at 12:42

  Ik vind alle getekende covers mooier.. Die zijn immers echt gemaakt voor het boek.. De rest is gewoon een stockfoto en daar heb ik het eerlijk gezegd wel mee gehad. Waar is de creativiteit?

 • Reply Marjolein augustus 22, 2014 at 16:24

  Leuk om te zien! Ik heb The Twins in het Engels, maar volgens mij met de foto die hier bij de Nederlandse staat. Het zou dus ook kunnen dat het gewoon verschillende drukken zijn!

 • Reply Loranne augustus 22, 2014 at 17:05

  Ik vind elke Engelse cover het mooist, met die foto’s op covers heb ik het wel weer gehad.

 • Reply Annelies augustus 23, 2014 at 20:45

  Ik vind die getekende covers net meestal veel mooier dan die met foto’s.

 • Reply Mathilde augustus 25, 2014 at 12:01

  Ik vind de getekende boekomslagen mooier dan die met foto’s.

 • Reply Cecily augustus 30, 2014 at 22:24

  Alleen bij de eerst vind ik de Nederlandse beter, bij de rest het origineel…

 • Leave a Reply