Original Vs. Dutch Covers #6 - Adorable Books
Overig

Original Vs. Dutch Covers #6

Omdat jullie de laatste keer het artikel met originele en Nederlandse covers erg leuk vonden, heb ik vandaag weer een nieuwe voor jullie! Heel vaak wordt een boek onder een andere cover uitgebracht in het buitenland. Deze kunnen mooier zijn dan de oorspronkelijke, maar soms vind ik de originele veel mooier. Ik zet er vandaag een paar voor jullie op een rijtje en hoor graag wat jullie vinden!

Geek Girl – Holly Smale
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Ik val maar gelijk met de deur in huis: ik vind de originele cover veel gaver! De kleuren en de grafische vormgeving zijn zo ontzettend goed gelukt op de originele cover. De Nederlandse cover vind ik ook leuk, maar is in dat opzicht toch wat saaier dan het origineel. Links zou ik eerder oppakken dan rechts.


Rachels mislukte masterplan – Lindsey Kelk
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Wat verschillen de Amerikaanse chicklit covers toch altijd van die van de Nederlandse! Chicklits in Amerika hebben bijna altijd een tekening op de voorkant, terwijl de Nederlandse chicklits bijna altijd foto’s gebruiken. Ik vind het gebruik van foto’s wel vaak mooier, het oogt niet zo simpel als de Amerikaanse cover. Bij het zien van de Amerikaanse cover lijkt het me echt een simpel verhaal zonder veel inhoud. De Nederlandse cover trekt me veel meer aan.


Wacht op mij – J. Lynn
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Deze covers hebben een grote overeenkomst en dat is de foto. Ze willen duidelijk een bepaald beeld overbrengen met deze foto. Toch zijn de modellen anders. Ik vind zelf de foto van de originele cover mooier. Ik denk dat dat komt door de hoek waaruit deze genomen is. Wel vind ik de kleuren op de Nederlandse cover mooier. Het lettertype van de originele cover vind ik veel aantrekkelijker. Ik denk dat een combinatie van deze dingen een perfecte cover zou maken.


Prinsessenacademie – Shanon Hale
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Wow! Wat een enorm verschil! Als ik de originele cover zie, zou ik denken dat het verhaal al heel oud is. Daar doet de foto op de cover en de donkere kleuren me een beetje aan denken. De Nederlandse cover is veel strakker. Ik vind de Nederlandse cover zelf veel mooier, wellicht omdat ik dit wat moderner vind ogen.

Nu ben ik heel erg benieuwd voor welke covers jullie gaan! Laat het weten in de comments.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Zwartraafje augustus 2, 2014 at 15:16

  De originele cover van Prinsessen-academie geeft me ook de indruk dat hij voor een heel jong publiek is geschreven terwijl de Nederlandse cover me meer uitnodigt om het boek toch wel eens uit te proberen;

 • Reply Annabel augustus 2, 2014 at 19:31

  Ik vind de originele covers meestal leuker. Al vind ik het bij de chicklits juist wel leuk dat de covers wat simpeler zijn. Dat maakt het wat luchtiger. Bovendien irriteer ik me dan wel een beetje aan de vertaalde titel. Die is heel anders.

 • Reply Kelly augustus 2, 2014 at 20:41

  Ik vind overal de Engelse cover het mooiste! Bij die laatste vind ik ze beide gewoon niet echt mooi, haha!

 • Reply Janneke augustus 6, 2014 at 00:12

  Ik vind de engelse covers veel leuker! Behalve die van Princess Acadamy. Die is echt veel frisser alhoewel ik het idee van de cover al een keer eerder heb gezien…

 • Leave a Reply