Boeken

Original vs. Dutch covers #50

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie in deze rubriek drie boeken zien waarvan we de covers vergelijken, welke vind jij het mooiste?

Covers vergelijken

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ah! Van beide covers krijg je toch meteen vakantiekriebels? Ik wel in ieder geval. Maar toch zijn de covers heel verschillend van elkaar. Hoewel er hier en daar gelijke elementen zijn (vrouw met hoed, Italiaanse omgeving), verschillen ze grotendeels wel van elkaar. De kleuren zijn anders, de lettertypes zijn anders. Toch vind ik beide covers mooi! Ze geven wel eenzelfde gevoel en dat vind ik goed gedaan.

Op goed geluk – Jenny Colgan
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow! Wat een verschil. Zou jij denken dat dit hetzelfde boek is? Wat ik ook bijzonder vind, is dat de titels zo van elkaar verschillen. Bij het origineel is het direct duidelijk dat het verhaal iets te maken heeft met een boekenwinkel. Bij de Nederlandse versie komt dit niet uit de cover naar voren. Je ziet hier wel een aantal boeken op de kaft, maar dat is niet mega opvallend. Wel grappig dat er zo’n verschil in zit. Ik vind ze beiden overigens leuk!

Als vuur – Sara Lövestam
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn weer heel anders, maar hebben toch overeenkomsten. Op beide covers staan twee meiden afgebeeld, bij het water. De Nederlandse cover is iets frisser, dan het origineel, vanwege de kleuren en de beweging in de foto. Maar toch zitten er ook vergelijkbare kleuren in de covers. Ik krijg een beetje een sunset-gevoel! Het origineel komt uit 2015, deze voelt ook iets ‘ouder’ aan. Ik denk dat de Nederlandse cover een mooie, frisse upgrade is.

Welke cover kies jij?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kelly oktober 28, 2020 at 19:14

    Ik vind de Nederlandse covers van de boeken van Jenny Colgan altijd véél minder leuk. Zo jammer!

  • Leave a Reply