Overig

Original vs. Dutch covers #47

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie in deze rubriek drie boeken zien waarvan we de covers vergelijken, welke vind jij het mooiste?

Covers vergelijken

Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Grappig hoeveel deze covers op elkaar lijken! Maar toch zijn er een aantal verschillen en juist daarom vond ik het leuk om deze covers naast elkaar te zetten. Zo is de achtergrond met het papier bij het origineel veel duidelijker en witter dan bij de Nederlandse cover. Daarnaast is het idee van de gekleurde letters en het lettertype bijna hetzelfde, maar net niet helemaal. Ik moet zeggen dat ik het origineel er iets meer uit vind springen! Daarom zou ik die cover veel eerder oppakken.

De zeven zussen – Lucinda Riley
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow wat een verschil! Ik moet eerlijk bekennen dat ik meerdere Engelstalige covers zag, dus ik weet niet helemaal zeker welke het origineel is. Maar aangezien deze zo erg van elkaar verschillen, vond ik het leuk om ze naast elkaar te zetten. Wanneer je ze naast elkaar ziet liggen, zou je denken dat het twee verschillende boeken zijn. Ik vind het origineel niet zo mooi vanwege de kleuren en de vele elementen die in de cover zijn gephotoshopt. De Nederlandse vind ik qua kleuren veel fijner ogen. Daar zou mijn keuze naar uit gaan!

Alles voor jou – Liane Moriarty
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook weer zo’n verschillende covers! Terwijl het origineel een beetje donker en duister oogt, is de Nederlandse cover heel kleurrijk en opvallend. Wat grappig! Op het eerste gezicht hebben ze echt totaal niets met elkaar te maken. Ik vind het origineel persoonlijk ook niet zo mooi. Ik zou dit nooit oppakken in de winkel. De Nederlandse overigens wel. Ik vind de kleurencombinatie mooi!

Welke covers vind jij het mooiste?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply