Overig

Original vs. Dutch covers #46

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie in deze rubriek drie boeken zien waarvan we de covers vergelijken, welke vind jij het mooiste?

Covers vergelijken

Wilder – Rebecca Yaros
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wauw! Deze covers lijken echt amper op elkaar. De enige overeenkomst die de covers een beetje hebben, is de vorm en de stijl van de titel. Maar verder zou je verwachten dat het twee totaal verschillende boeken zijn! Ik kan ook meteen zeggen dat ik de Nederlandse cover veel mooier vind. Ik vind de man op het origineel echt een beetje fout, haha! Het doet me dan meteen denken aan zo’n boeketromannetje. Ik kies dus zeker voor de Nederlandse cover!

Magische regels – Alice Hoffman
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat ik grappig vind aan deze cover is dat ze heel verschillend zijn, maar toch ook weer niet. Beide bevatten dezelfde elementen. Zo zie je op de achtergrond een meisje, omringd door zonnebloemen. Wel vind ik de Nederlandse cover er veel meer uitspringen. Puur ook omdat er over het origineel een rare filter zit. Hierdoor wordt het een beetje creepy. Ik vind daarnaast de kleuren veel meer tot hun recht komen op de Nederlandse variant.

Er was eens iets anders – Danielle Teller
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat grappig zijn deze covers! Naast dat ik ze echt prachtig vind, verschillen ze echt minimaal van elkaar. De enige verschillen die ik kan ontdekken is dat het silhouet op het origineel is vervangen door een schoen op de Nederlandse cover. Daarnaast lijken de kleuren van de cover wat feller op het origineel. Beiden beelden ze hetzelfde uit. Waar mijn voorkeur naar uitgaat? Ik denk toch de Nederlandse, omdat ik de gele schoen er echt uit vind springen!

Welke covers vind jij het mooiste?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.