Overig

Original vs. Dutch covers #45

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie in deze rubriek drie boeken zien waarvan we de covers vergelijken, welke vind jij het mooiste?

Laten we covers vergelijken

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow! Twee totaal verschillende covers, vind je niet? Ik vind beide covers leuke elementen hebben. Het origineel vind ik leuk vanwege de papiertjes op de voorkant. Wat ik daar minder mooi aan vind, is het lettertype waarin de naam van de auteur is geschreven. Dit ziet er heel goedkoop uit. De Nederlandse cover heeft prachtige kleuren. Hij is simpel, maar niet saai. Ik vind het echt een cover die ik zou oprapen in de boekhandel. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de Nederlandse cover!

Een dag in december – Josie Silver
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat grappig het verschil in covers! De boodschap op de covers lijkt hetzelfde. Een verliefd stel, in de kou in december. Gebaseerd op de cover lijkt dit verhaal zich af te spelen in London. Dat kun je overigens beter zien aan het origineel. Ik vind de manier waarop de letters zijn geplaatst op de originele cover erg mooi! Wat ik mooi vind aan de Nederlandse covers is de romantische lichtjes op de achtergrond en de blauwe lucht. Twee hele verschillende covers, maar beide erg mooi!

De onschuld zelve – Amy Lloyd
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Oké, van alle drie de covers die ik hier laat zien, is dit nog wel de meest verschillende! Zou jij denken dat dit hetzelfde boek is bij het zien van de covers? Ik niet! Wat ik grappig vind is dat bij het origineel een vrouw wordt afgebeeld, terwijl bij de Nederlandse cover dit een man is. De kleuren zijn anders, de lettertypes zijn anders, alles is gewoon anders! Ik vind het origineel veel mysterieuzer overkomen dan de Nederlandse cover. Deze zou dan ook eerder mijn aandacht trekken!

Welke covers vind jij het mooiste?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Dionne januari 30, 2019 at 16:44

    Sowieso de Nederlandse covers, alleen bij de laatste niet, daar trekt de originele cover meer mijn aandacht.

  • Leave a Reply