Original vs. Dutch covers #44 - Adorable Books

Original vs. Dutch covers #44

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Het huis op de klif – Felicity Hayes – McCoy
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat een verschillende covers zijn dit! Wat me wel meteen opvalt, is dat beide covers kleurrijk zijn. Weliswaar op een andere manier (gebruik van andere kleuren), maar ze springen er wel allebei uit. Ik heb het idee dat de originele cover al wat ouder is, ik vind het namelijk een beetje ouderwets overkomen. De Nederlandse cover vind ik modern en vlot ogen, en zou ik daardoor ook eerder oppakken. Daar gaat mijn voorkeur dan ook naar uit!

Niets te vrezen – Karen Rose
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat een donkere covers! Maar dat is altijd zo bij de boeken van Karen Rose, dus het is niet gek dat dat nu ook het geval is. Heel eerlijk? Ik ben nooit zo fan van de covers van de boeken van Karen Rose. Ik vind het heel lelijk hoe ze haar naam op de voorkant presenteren (bij de Nederlandse versie). Daarnaast zijn het vaak hele ‘simpele’ covers met een foto erop en altijd vrij donker. Het origineel vind ik echt helemaal niks. Een hele foute foto, een lelijke filter over de cover en lelijke letters. Sorry, dit is gewoon echt niet mijn smaak! Dan zou ik wel zeker voor de Nederlandse cover kiezen, want die is wel echt beter dan het origineel.

Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Nog zo’n kleurrijk geheel! Toch vind ik deze covers weer heel verschillend van elkaar. Als ik ze naast elkaar zou zien liggen, zou ik denken dat het twee totaal verschillende boeken zijn. Ik vind beide covers wel iets hebben! Ik vind eerlijk gezegd dat de Nederlandse cover veel jonger doet overkomen, alsof het boek is voor jongere meiden, terwijl dit echt een roman is. Wat dat betreft vind ik dan misschien op het eerste gezicht, het origineel er beter bij passen. Maar ik denk wel dat de Nederlandse cover mij meer trekt, omdat deze jonger aandoet en ik vind de foto heel gaaf!

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kelly november 20, 2018 at 15:37

    Ik vind alle Engelse covers mooier dit keer haha 🙂

  • Leave a Reply