Overig

Original vs. Dutch covers #43

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Valse hoop – Clare Mackintosh
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, hoe verschillend zijn deze twee covers? Zou jij verwachten dat het hetzelfde boek is? Eerlijk gezegd vind ik de Nederlandse cover een beetje grauw. Ik vind het origineel veel spannender ogen en ook springt de kleur er veel mooier uit. Aan beide covers is te zien dat het om een thriller gaat, dus dat vind ik erg goed vormgegeven. Toch gaat mijn voorkeur uit naar het origineel.

De liefdesbrieven van Abelard & Lily – Laura Creedle 
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn weer heel anders! Wel is bij beide gebruik gemaakt van tekeningen op de voorkant. Ik vind ze allebei schattig omdat ze zo simpel zijn. Ik denk wel dat ik ook bij deze covers zou kiezen voor het origineel. Misschien omdat hij zo simpel is, trekt het mijn aandacht. Wel vind ik het geel bij de Nederlandse cover, mooi tegen de achtergrond afsteken.

De vrouw in het raam – A.J. Finn
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Oké, ik moet eerlijk zijn, bij dit boek is het zo dat het origineel twee covers heeft. Een identiek aan de Nederlandse, en de rechter. Toch vond ik het wel leuk om de rechter tegenover de Nederlandse te zetten, omdat ze zo ontzettend veel van elkaar verschillen. Ik vind de Nederlandse cover heel erg mooi, omdat deze simpel is en terugslaat op de titel. Maar bij het origineel vind ik de gele neon letters ook heel gaaf! Beide covers zouden mijn aandacht trekken.

Welke covers vind jij het mooist?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.