Overig

Original vs. Dutch covers #43

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Valse hoop – Clare Mackintosh
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, hoe verschillend zijn deze twee covers? Zou jij verwachten dat het hetzelfde boek is? Eerlijk gezegd vind ik de Nederlandse cover een beetje grauw. Ik vind het origineel veel spannender ogen en ook springt de kleur er veel mooier uit. Aan beide covers is te zien dat het om een thriller gaat, dus dat vind ik erg goed vormgegeven. Toch gaat mijn voorkeur uit naar het origineel.

De liefdesbrieven van Abelard & Lily – Laura Creedle 
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn weer heel anders! Wel is bij beide gebruik gemaakt van tekeningen op de voorkant. Ik vind ze allebei schattig omdat ze zo simpel zijn. Ik denk wel dat ik ook bij deze covers zou kiezen voor het origineel. Misschien omdat hij zo simpel is, trekt het mijn aandacht. Wel vind ik het geel bij de Nederlandse cover, mooi tegen de achtergrond afsteken.

De vrouw in het raam – A.J. Finn
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Oké, ik moet eerlijk zijn, bij dit boek is het zo dat het origineel twee covers heeft. Een identiek aan de Nederlandse, en de rechter. Toch vond ik het wel leuk om de rechter tegenover de Nederlandse te zetten, omdat ze zo ontzettend veel van elkaar verschillen. Ik vind de Nederlandse cover heel erg mooi, omdat deze simpel is en terugslaat op de titel. Maar bij het origineel vind ik de gele neon letters ook heel gaaf! Beide covers zouden mijn aandacht trekken.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Emmy september 11, 2018 at 08:04

  Ik vind in dit geval alle Nederlandse kaften mooier, omdat ik de Engelse zo druk vind.

  • Reply Yara september 11, 2018 at 09:39

   Ja, dat vind ik ook! Het blijft leuk om te zien hoe ieder land zijn eigen omslag maakt 🙂

 • Reply Kelly september 11, 2018 at 14:54

  De vrouw in het raam vind ik in Nederlands mooier, de rest in Engels!

 • Reply Sam Donoghue oktober 17, 2018 at 15:37

  Ik vind eerlijk gezegd de Engelse omslagen bij allemaal leuker 🙂

 • Leave a Reply