Overig

Original vs. Dutch covers #42

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – Krystal Sutherland
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat ik het leuke vind aan deze cover, is dat ze heel verschillend zijn maar toch ook weer niet. Bij beiden komen dezelfde kleuren terug en de zwarte kat. Ik vind de paarse kleur van het origineel ontzettend mooi. Ook trekt deze cover mij meer aan, misschien omdat het geen tekening is. Maar de Nederlandse vind ik ook erg mooi!

Vind mij – J.S. Monroe
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze zijn weer heel anders, het kunnen zo twee totaal verschillende boeken zijn. Ik vind de Nederlandse cover gewoon veel mooier dan het origineel. Die vind ik grauw, ouderwets en een beetje duister. Terwijl ik de kleuren en het lettertype gewoon veel mooier vind op de Nederlandse. Die zou ik dan ook eerder oppakken.

Wat Alice vergat – Liane Moriarty
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Oké, ik moet bij deze wel even eerlijk toegeven dat de originele cover ruim 8 jaar oud is. Hij ziet er namelijk ook wel heel ouderwets uit! Het komt dan denk ik ook niet als een verrassing dat ik voor de Nederlandse zou kiezen. Afgezien van het feit dat deze er moderner uitziet, vind ik de kleuren en het lettertype ook mooier!

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Mirjam juli 10, 2018 at 08:36

  Ik vind bij bijna allemaal de Nederlandse covers mooier, alleen bij de eerste vind ik ze even mooi. De Engelse titels vind ik dan wel weer mooier 😉

 • Reply Kelly juli 10, 2018 at 10:07

  Ik vind bij deze allemaal de Engelse cover mooier! 🙂

 • Reply Andrea juli 10, 2018 at 14:24

  Bij de eerste vind ik de Nederlandse cover het mooist. Bij de Engelse overheersen de letters nogal. Bij de tweede ook de Nederlandse. Bij de derde vind ik de Nederlandse cover het mooist, maar het ligt er een beetje aan waar het boek over gaat. Als het zich afspeelt in een tijd waarin meisjes dit soort jurken droegen, kan de Engelse cover beter passen.

 • Reply Milou juli 10, 2018 at 15:02

  De eerste twee vind ik de Nederlandse mooier. Van Liane Moriarty de Engelse!

 • Leave a Reply