Overig

Original vs. Dutch covers #41

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Obsidian (Lux #1) – Jennifer L. Armentrout
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Weer twee totaal verschillende covers! Vandaag verschijnt Obsidian, het eerste deel uit de Lux serie van Jennifer L. Armentrout in Nederland. Leuk dus om even de Nederlandse cover met het origineel te vergelijken! Wow, hoeveel wijken deze van elkaar af? Persoonlijk vind ik het origineel met de ‘mensen’ erop vreselijk. Beetje fout zelfs haha! De Nederlandse cover vind ik veel mooier en vanwege de opvallende kleur, zou ik hem ook eerder oppakken in de winkel.


Zomerliefde – Erica James
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Weet je wat ik het grappigste vond toen ik deze covers opzocht? Dan het origineel al uit 1993 stamt! Hoe leuk is dat? En daarnaast is er ook nog enigszins aan het origineel vastgehouden bij de Nederlandse cover vanwege de strandstoel op de voorkant. Ik vind wel de Nederlandse cover wat moderner en van deze tijd, daar zou mijn voorkeur naar uitgaan, al vind ik het origineel niet lelijk. Alleen het lettertype van ’the holiday’ doet me wat oud aan.

Duw me weg, houd me vast – Vanessa Garden
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, de Nederlandse cover trok meteen mijn aandacht toen ik deze voorbij zag komen! De kleuren, het lettertype, het ‘bokeh’-effect, ik houd ervan. Ik was dan ook erg benieuwd naar het origineel en of ik deze nóg mooier zou vinden. Het origineel vind ik minder mooi dan de Nederlandse cover, al is deze ook niet lelijk. Toch voelt deze cover ‘jonger’ aan dan de Nederlandse. Mijn keuze is denk ik duidelijk!

Welke covers vind jij het mooist?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.