Overig

Original vs. Dutch covers #40

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Nu even niet – Marian Keyes
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat een verschil in covers weer! Hoewel het origineel heel simpel en wit is, is de Nederlandse versie kleurrijk en met een foto. Je zou zo kunnen zeggen dat het twee totaal verschillende boeken zijn. Ik vind het origineel wel lekker simpel, niet te veel poespas, maar wel duidelijk. De cactus op de Nederlandse cover vind ik ook leuk. Ik vind ze allebei dus wel wat hebben!

Stuur me een berichtje – Jill Mansell
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook het boek van Jill Manssel verschilt enorm qua cover. Beide covers zijn erg kleurrijk, als is het origineel knaloranje en komen er bij de Nederlandse cover de vogels wat meer naar voren. Ik vind beide covers mooi. Het origineel springt er echt uit en zal meteen opvallen in de boekhandel, maar de kleurencombinatie op de Nederlandse heeft ook wel wat. Als ik écht moet kiezen, dan ga ik toch voor het origineel.

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow! Ook deze boeken zijn weer zó anders. Had jij gedacht dat dit hetzelfde boek zou zijn? Persoonlijk moest ik drie keer kijken wat ik nu precies op de Nederlandse cover zag, maar na goed kijken kwam ik erachter dat dit een silhouet is. Ik vind beide covers bijzonder en ze zouden allebei mijn aandacht trekken in de boekhandel. Ik vind het origineel erg creatief en ook net weer wat anders dan andere boeken. Ik denk dat mijn voorkeur daar naar uit zou gaan, al vind ik de kleuren op de Nederlandse cover ook erg mooi.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Marieke mei 2, 2018 at 09:02

    Ik vind de titel van ‘zoek me tussen de sterren’ zo moeilijk leesbaar.. Misschien valt dat in het echt wel mee, maar zo kan ik het nauwelijks lezen. Ik vind trouwens de Nederlandse Jill Mansel heeeeeel veel mooier dan de Engelse.

  • Leave a Reply