Original VS. Dutch Covers #4 - Adorable Books
Overig

Original VS. Dutch Covers #4

Omdat jullie de laatste keer het artikel met originele en Nederlandse covers erg leuk vonden, heb ik vandaag weer een nieuwe voor jullie! Heel vaak wordt een boek onder een andere cover uitgebracht in het buitenland. Deze kunnen mooier zijn dan de oorspronkelijke, maar soms vind ik de originele veel mooier. Ik zet er vandaag een paar voor jullie op een rijtje en hoor graag wat jullie vinden!
 photo zacandmia_zps20ac96f0.jpg
Zac & Mia – A.J. Betts
Links: origineel –  rechts: Nederlandse cover

Wat me meteen opviel is dat beide covers vrij ‘clean’ zijn. Ze zijn eigenlijk heel simpel gehouden, maar vallen daardoor ook op. De originele cover heeft lichtere kleuren en de Nederlandse cover oogt wat donkerder door het blauw. Ik vind beide covers wel iets hebben. Wat ik leuk vind aan de Nederlandse cover is dat je er vaag personen op ziet staan. Dit vind ik goed bij de titel van het boek passen, omdat het waarschijnlijk gaat over deze personen. De originele cover is wat vager. Mijn voorkeur gaat denk ik toch uit naar de Nederlandse cover, hoewel ik de originele ook mooi vind.


Brooklyn Girls – Gemma Burgess
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Ook dit zijn vrij verschillende covers. Wat wel opvallend is, is dat bij beide covers dezelfde kleuren zijn gebruikt. Als ik de originele cover zie moet ik meteen aan een chicklit denken. Bij de Nederlandse cover heb ik dit minder, door het grovere lettertype en hoe de afbeeldingen zijn geplaatst. Het is allemaal niet zo recht en strak als de originele cover. Je zou bijna denken dat het twee totaal verschillende boeken zijn. Ik vind beide covers mooi, maar ik vind de Nederlandse cover origineler en gedurfder!


Alera de erfgename – Cayla Kluver
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Wow, hoe verschillend zijn deze covers? Dit lijkt echt totaal niet op elkaar. Op de Nederlandse cover is er erg ingezoomd op een gezicht van een vrouw, terwijl op de originele cover je het hele model kan zien. Ook het kleurgebruik is totaal verschillend. Ik moet zeggen dat ik de originele cover mooier vind. Dit komt ook door het sierlijke lettertype wat er is gebruikt. Maar ik snap de mysterieuze Nederlandse cover ook. Beiden zou ik wel oppakken!


Shopaholic! – Sophie Kinsella
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Dan nog even een oude klassieker om dit artikel af te sluiten: Shopaholic! Wie kent ze niet? Deze chicklits heeft denk ik bijna iedereen wel gelezen. De originele cover is vrij opvallend door de roze achtergrond. Er staat verder maar weinig op. Een prijskaartje en onderin zie je nog schoenen. Maar ik vind dit ‘cleane’ juist wel mooi. Ik vind de Nederlandse cover namelijk een beetje ouderwets. Ik weet natuurlijk dat er allang nieuwe covers zijn, maar dit is de originele Nederlandse cover. Ik vind het kleurgebruik niet zo mooi en aan het model kun je zien dat het boek al wat ouder is. Jammer, want je ziet hoe met een simpele cover als het origineel het ook heel mooi kan zijn!

Nu ben ik heel erg benieuwd voor welke covers jullie gaan! Laat het weten in de comments.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Patricia april 6, 2014 at 09:41

  Hmm de ene keer vind ik het origineel mooier en de andere keer weer niet.
  Moet zeggen dat ze allemaal wel iets hebben…

 • Reply Emmy april 6, 2014 at 11:35

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik alle gegeven covers niet zo mooi vind…

  • Reply Lisanne april 16, 2014 at 16:58

   Ik ook niet zo…. 🙁

 • Reply Vanessa april 6, 2014 at 13:54

  Beide covers van Zac & Mia vind ik foeilelijk eerlijk gezegd! Shopaholic vind ik leuker in de NL-versie en de rest loopt wat gelijk op voor mij 🙂

 • Reply Kelly april 6, 2014 at 18:49

  Ik vind eigenlijk bij alle boeken het origineel mooier. Leuke vergelijking!

 • Reply Annelies april 6, 2014 at 19:33

  Het wisselt bij mij nogal, de ene keer vind ik de originele Engelse cover mooier, de andere keer de vertaalde versie.

 • Reply Laura april 7, 2014 at 18:46

  De Nederlandse cover van Zac&Mia vind ik heel erg mooi. De Engelse heeft inderdaad ook wel wat maar ik vind de Nederlandse leuker. Die blauwtinten die in elkaar overlopen zijn echt gaaf.

 • Leave a Reply