Overig

Original vs. Dutch covers #39

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Hot mess – Lucy Vine
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Twee totaal verschillende covers, maar toch is dit echt hetzelfde boek. De Nederlandse cover vind ik persoonlijk wat minder. Waarom? Het doet een beetje overkomen alsof het heel simpel is gemaakt. Hup een foto van nepwimpers erop, en klaar. Ik vind het origineel veel mooier. Sowieso valt de knallende kleur op, maar ook het lettertype waarin de titel is geschreven, vind ik mooi. Ik weet dus wel welke ik zou kiezen!

Gebroken – B.A. Paris
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat ik grappig vind aan deze twee covers, is dat er echt minimale verschillen zijn aangebracht. Zo zie je dat het takje op de originele cover meer blaadjes heeft, het origineel wat donkere vegen heeft en de kleur van de teksten is anders. Ik vind beide covers mooi, deze hebben ook te weinig verschil om er echt een te kiezen. Maar ik vind het toch grappig om te zien dat er soms wel kleine verschillen gemaakt worden.

Waar ik ga – Gayle Forman
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Kijk, dit zijn weer twee totaal verschillende covers. Wat ik grappig vind is dat de Nederlandse covers van de Gayle Forman boeken altijd hetzelfde sausje hebben. Er staan een aantal foto’s op en verder is de cover licht met een duidelijke titel. Hier blijkt de uitgeverij aan vast te houden, want ook bij het verschijnen van dit boek in Nederland, is daar weer voor gekozen. Het origineel en de Nederlandse cover wijken echt op alles af. Toch vind ik beide covers wel mooi. De Nederlandse cover voelt wel wat jeugdiger aan.

Welke covers vind jij het mooist?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

3 Comments

  • Vivian

    De Nederlandse cover van Waar ik ga is inmiddels helaas veranderd, vind ik erg jammer omdat deze perfect bij de andere Forman-boeken paste… maar anyway, ik vind van al deze covers de Nederlandse equivalent het leukste 🙂

  • Mascha

    Bij alle 3 vind ik de originele kaft mooier. Een heel stuk mooier. De nederlandse kaften zijn wat simpeller inderdaad. Behalve bij gebroken natuurlijk, maar toch voelt het andete boek grimmiger aan, en dat vind ik wel bij de titel passen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.