Overig

Original vs. Dutch covers #38

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Toren van de dageraad – Sarah J. Maas
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, ik vind deze covers zo verschillend. En het grappige is dat ik ook echt een verschil in genre voel bij de covers. Als ik het origineel zie, zou ik denken dat het een Fantasy boek zou zijn. Kijk nu is dat ook wel deels waar, maar het zijn wel young adult boeken. Als ik het origineel zie denk ik meer aan een soort ‘Game of Thrones’ achtig boek, de Nederlandse versie oogt wat softer. Ik vind ze allebei mooi, dus ik zou ze allebei wel oprapen in de winkel. Wel vind ik de Nederlandse cover wat meer aanspreken voor vrouwen (vanwege de blaadjes waarschijnlijk).

Verras me – Sophie Kinsella
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Binnenkort komt de nieuwe chicklit van Sophie Kinsella uit: Verras me. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was door de cover. Hij ziet er zo simpel en een beetje als een bouquet roman uit. Ik vind dat echt zonde. Toen ik het origineel zag was ik dan ook een beetje verbaasd. Bij deze heb ik dat namelijk veel minder! Misschien komt het ook door het lettertype van ‘Verras me’, dat is met net wat te krullerig.

Onder de huid – Sara Flannery Murphy
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn weer heel erg verschillend! Eerst dacht ik bijna dat het twee verschillende boeken waren. Ik moet zeggen dat mijn aandacht meteen getrokken werd door de Nederlandse cover. Dus die spreekt mij veel meer aan! Ik vind het origineel ook een beetje cliché (niet dat de Nederlandse dat niet is trouwens haha!). Ook de manier waarop de titel is verwerkt op de Nederlandse cover vind ik tof gedaan. Mijn voorkeur gaat dus uit naar die.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Story addict februari 3, 2018 at 10:33

    Leuk om zo naar covers te kijken! 🙂 Van de eerste 2 vind ik de Nederlandse covers het mooiste, van het derde boek de Engelse. Bij die eerste 2 vind ik beide covers (zowel ENG als NL) goed passen. Het contrast bij die laatste cover vind ik mooier, en past ook goed bij de titel. Heb het boek niet gelezen, maar heb ook het idee dat die cover en titel beter passen (aangezien het gaat liefde en obsessie).

  • Reply Vivian februari 5, 2018 at 14:05

    Deze keer is het heel duidelijk voor mij: van alle drie vind ik de originele cover het mooist! Lekker mysterieus en mooie kleurtjes 🙂

  • Leave a Reply