Overig

Original vs. Dutch covers #36

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Het boek van stof – Philip Pullman
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het eerste boek dat we vandaag onder de loep nemen is Het boek van stof van Philip Pullman. Een boek dat pas verschenen is en dat zeker opvalt vanwege de cover. Ik vind de Nederlandse cover erg mooi dus ik verbaasde me erover dat het origineel anders was. Ik dacht eerlijk gezegd dat het origineel dezelfde cover zou hebben! De Nederlandse cover spreekt me veel meer aan. Het origineel zou ik niet zo snel oppakken. Ik denk dat dit komt door de kleur van het boek en de achtergrond.

Geachte Mr. Knightley – Katherine Reay
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Twee kleurrijke covers, maar toch zeker ook wel verschil! Bij het origineel is gekozen voor één kleur met daarop zwarte details. De Nederlandse covers is veel kleurrijker en ook een stukje moderner. Op beide covers komt het bloemenelement terug. Mijn persoonlijke voorkeur gaat zeker uit naar de Nederlandse cover. Ik vind de verschillende kleuren en de witte achtergrond erg mooi gecombineerd. Ik denk dat deze cover er ook goed uitspringt tussen andere boeken in de boekenhandel.

Alle goede dingen – Clare Fisher
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het grappige is dat op het eerste gezicht deze covers van elkaar verschillen, maar toch zie ik meteen al een overeenkomst. De beide covers beelden zich namelijk af op papier! Links zie je weliswaar lijntjespapier en rechts uit zich dit in de scheur in het midden. Ik vind beide covers heel erg mooi en trekken ook allebei mijn aandacht. Ik heb een lichte voorkeur voor de Nederlandse cover.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Andrea december 9, 2017 at 18:24

    Van Book of Dust vind ik ze allebei mooi. Ze zijn zo anders en ze hebben allebei wel iets. Ik vind de Nederlandse cover van Dear Mr Knightly ook het mooist. De covers van All the Good Things spreken me geen van beide echt aan. Als ik toch moet kiezen, dan kies ik ook de Nederlandse 🙂

  • Reply Vivian februari 4, 2018 at 13:46

    Alleen van Geachte Mr. Knightley vind ik de Nederlandse cover toffer, bij de andere twee liggen de oorspronkelijke net wat meer in mijn smaak.

  • Leave a Reply