Overig

Original vs. Dutch covers #35

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Bevroren dromen – Anthony Doerr
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Twee covers die redelijk overeen komen maar toch verschillend zijn! Ik vind het leuk dat de sneeuwvlokjes op de voorkant staan, natuurlijk ook omdat het terugslaat op de titel. Ik moet zeggen dat ik het origineel een beetje saai vind. Hij is heel wit en als ik hem zou zien liggen in de boekhandel zou ik denken ‘wat een saai boek’. De Nederlandse versie vind ik veel sprakelender! En ook de kleuren vind ik daar erg mooi.

Een – Sarah Crossan
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Een cover met hetzelfde idee, maar toch anders uitgevoerd. Ik vind ze allebei mooi, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de Nederlandse. Waarom? Ik vind de groene kleur prachtig als achtergrond. Daarnaast vind ik ook de afbeelding van de zussen mooier, waar ik de afbeelding bij het origineel misschien wat vreemd vind.

De vijfde brief – Nicola Moriarty
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Naast dat ik enorm benieuwd ben naar dit boek, vind ik het ook erg leuk om te zien hoe de covers zo erg van elkaar verschillen. Het origineel is veel frisser en kleurrijker, terwijl ik de Nederlandse cover een beetje duister vind (misschien vanwege de tekst ‘een gevaarlijk geheim’ en de zwarte achtergrond?). Toch moet ik zeggen dat ik daardoor wel getriggerd wordt om het boek op te pakken. Ik vind de Nederlandse cover ook moderner ogen!

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Emmy september 19, 2017 at 07:02

    Ik vind van De vijfde Brief het origineel sterker, omdat er meteen een setting meekomt. Hoewel ik normaal gesproken een voorstander ben van geillustreerde omslagen, vind ik het bij De Vijfde Brief een beetje te nietszeggend?

  • Reply Naomi september 19, 2017 at 09:53

    Ik vind deze keer ook alle Nederlandse covers mooier!

    x

  • Leave a Reply