Overig

Original vs. Dutch Covers #34


Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Duet met jou – Dani Atkins
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het nieuwe boek van Dani Atkins is qua cover nogal afgeweken van het origineel. Het lijken net twee totaal verschillende boeken toch? Ik moet zeggen dat ik allebei de covers heel erg mooi vind. Zowel de kleuren op het origineel als op de Nederlandse cover spreken me aan. Ik denk dat ik een lichte voorkeur heb voor het origineel.

Nachten in New York – Sarah Morgan
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze zijn weer heel erg verschillend. Bij allebei staat er een tekening van New York op, waar dit boek zich afspeelt. Ik vind de Nederlandse cover veel moderner ogen dan het origineel. Ik vind deze dan ook meteen een stuk mooier. Het origineel lijkt een slecht romannetje terwijl ik de Nederlandse variant echt wel zou oppakken in de boekhandel.

Vergeef me – Lori Nelson Spielman
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Zou jij denken dat deze boeken hetzelfde zijn? Ik niet! Wow, wat een verschil. Ik moet eerlijk bekennen dat ik beide covers niet heel denderend vind. Ik heb het idee dat ze met de Nederlandse cover het boek een jonger uiterlijk hebben willen geven. Ik vind deze persoonlijk ook iets mooier dan het origineel. Ik vind de Nederlandse ook mooier qua kleuren.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Emmy augustus 15, 2017 at 08:02

    Wat grappig dat je de onderste twee in het Nederlandse moderner vindt, ik vind dat juist precies omgekeerd. De NLse doet me erg denken aan die typische romannetjes die een paar jaar terug verschenen, terwijl je ziet dat de originele echt voor het verhaal ontworpen zijn.

  • Reply Saar augustus 15, 2017 at 19:43

    Ik vind de Nederlandse versies steeds de mooiste!x

  • Reply Vivian oktober 3, 2017 at 17:27

    Deze keer is het makkelijk kiezen haha, van alle drie vind ik de Nederlandse cover mooier! Romantischer, en ook beter passend bij de boeken denk ik.

  • Leave a Reply