Overig

Original vs. Dutch Covers #33


Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Goede dochter – Karin Slaughter
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het gloednieuwe boek van Karin Slaughter leek me een mooie om deze editie van covers vergelijken mee te beginnen. Ik vind de Nederlandse cover erg veel verschillen van het origineel. Waar het origineel heel donker is, valt de Nederlandse juist op vanwege de lichte kleuren. Op beide covers komt er een bepaald element terug, namelijk de vlam. Persoonlijk vind ik de Nederlandse cover er veel meer uitspringen, deze zou me eerder opvallen dan het origineel. Goed gekozen dus!

In het water – Paula Hawkins
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het nieuwste boek van Paula Hawkins heeft in Nederland ook een hele andere cover gekregen. Persoonlijk weet ik niet of ik daar fan van ben. Ik vind het origineel echt heel er mooi qua kleuren en het heeft ook een mysterieus tintje. Hierdoor zou deze eerder mijn aandacht trekken. Ik vind de kleuren op de Nederlandse cover wat flets en saai. Ik zou voor het origineel kiezen als ik enkel naar de covers keek.

The Glittering Court – Richelle Mead
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Weer twee totaal verschillende covers. Beide vrouwen op de cover zien er gracieus uit en dat is dus ook doorgetrokken op de Nederlandse cover. Op het origineel is bewust gekozen om een gezicht te tonen, deze is niet zichtbaar op de Nederlandse versie. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van beide covers. Ik vind ze er nogal goedkoop uitzien, terwijl het verhaal me wel heel leuk lijkt. Als ik dan moest kiezen, kies ik toch voor de Nederlandse.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Do juli 11, 2017 at 09:10

  Leuk artikel! Van deze boeken vind ik eigenlijk alle Nederlandse covers mooier dan het origineel.

 • Reply Nessa juli 11, 2017 at 12:36

  Ik moet zeggen dat ik bij deze post alle drie de originele cover het mooist vind. Vooral bij Into the Water, omdat die wat meer kleur heeft en ook wat beter aan geeft waar het verhaal precies over gaat.

 • Reply Katrien juli 11, 2017 at 16:15

  Ik vind de Nederlandse in de drie gevallen eigenlijk wel de beste!

 • Reply Vivian juli 18, 2017 at 13:44

  Dit is zo’n leuke rubriek altijd! Ik vind hier de Nederlandse covers mooier, maar de oorspronkelijke covers zijn wel veel intrigerender en zouden sneller mijn aandacht trekken denk ik.

 • Leave a Reply