Overig

Original vs. Dutch Covers #32

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

9 november – Colleen Hoover
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het nieuwe boek van Colleen Hoover, waar veel mensen op smart op hebben gewacht, namelijk 9 november. Mij leek het wel leuk om deze covers eens te vergelijken want verschillend zijn ze zeker. Ik moet zeggen dat ik de kleuren op beide covers echt heel erg mooi vind. Op de Nederlandse cover zie je personen staan, gelukkig wel met de rug erop anders ga je je toch altijd al een voorstelling maken van de hoofdpersonen. Ik vind ze moeilijk te vergelijken, ik vind ze allebei heel mooi. Bij deze heb ik dus geen voorkeur!

Het geheugen boek – Lara Avery
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook weer zo verschillend! Ik vind de Nederlandse cover veel kinderlijker ogen dan het origineel. Ik vind de kleuren op het origineel ook veel mooier. De rechter cover zou mij dan ook veel meer opvallen als deze twee naast elkaar in de boekhandel liggen. Ja, ik vind het origineel overduidelijk mooier!

De statische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht – Jennifer E. Smith
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow! Ook al zo anders. Ik vind beide covers echt heel erg leuk uitgewerkt. Ze zijn allebei mooi op hun eigen manier. Toch denk ik dat ik het origineel iets mooier vindt. Misschien komt het door de kleurencombinatie, of door het lettertype op de voorkant. Maar ook de Nederlandse vind ik erg schattig.

Welke cover zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Sherry juni 3, 2017 at 15:02

  De cover van Het Geheugenboek vind ik wel erg leuk.

 • Reply Mascha juni 4, 2017 at 17:58

  Origineel, nederlands, nederlands

  Phoe. Die zien er wel heel anders uit….. maar het komt niet zo heel vaak voor dat ik de nederlandse echt veel mooier vind.
  Al moet ik zeggen dat ik bij het geheugenboek de originelr ook erg mooi vind!

 • Leave a Reply