Overig

Original vs. Dutch Covers #31

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het eerste boek waarvan we de covers bekijken is het nieuwe boek van Becky Albertalli. Ik zie wel overeenkomsten, maar vooral ook veel verschillen! De grootste overeenkomst is de kleur van het boek. De cover is in beide gevallen mooi lichtblauw. Maar dat is wel waar de overeenkomsten bij blijven. Ik zou eerlijk gezegd ook denken dat het twee verschillende boeken zijn. Persoonlijk vind ik de Nederlandse veel mooier!

Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn vergelijkbaar, maar toch anders! Ze zijn allebei wit met kleurrijke elementen. Ik kan wel meteen zeggen dat ik de Nederlandse cover mooier vind. Waarom? Het lettertype, het blauwe water en de aardbeien! Ik vind de andere cover wat doffer en minder sprekend. Het is gewoon wat ouderwetser.

Geek Girl #5 Bekent Kleur – Holly Smale
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het nieuwste boek in de serie Geek Girl! De boeken in de serie hebben altijd hele herkenbare covers, met een kleine aanpassing. Maar er zit ook verschil tussen de Nederlandse cover en het origineel. Als je ze ziet, zou je wel verwachten dat het dezelfde boeken zijn. Al heeft de Nederlandse cover een veel ergere close-up. Ik vind beide covers heel erg leuk, dus hier heb ik eigenlijk geen voorkeur!

Welke cover zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Sabine mei 14, 2017 at 00:57

    De Nederlandse covers hebben mijn voorkeur. Ik vind het design daarvan ‘echter’ aanvoelen. Van het tweede boek vind ik beide omslagen niet echt heel spannend eerlijk gezegd. Bijzonder dat het eerste boek echt een wereld van verschil is.

  • Leave a Reply