Overig

Original vs. Dutch Covers #30

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Nog niet zo heel lang geleden uitgebracht in Nederland is Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella. En bij deze uitgave hebben ze meteen een andere cover voor het boek gekozen! Ik moet meteen zeggen dat ik de Nederlandse cover een stuk mooier vind. Gewoon hipper en frisser dan het origineel. En een leuk tekeningetje!

Donkerblauwe woorden – Cath Crowley
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook weet hele verschillende covers. Wat overeenkomstig is, is dat bij beiden covers de titel Donkerblauwe Woorden centraal staat. Verder gebeurt er niet bijzonder veel. Eerlijk gezegd vind ik ze allebei wel erg mooi. Ik zou niet zeggen dat het hetzelfde boek zou zijn als ze naast elkaar zouden liggen (afgezien van de titel natuurlijk).

Thirteen reasons why – Jay Asher
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Nu helemaal een hype vanwege de Netflix-serie: Thirteen reasons why. Ook weer hele verschillende covers, maar beide erg mooi. Ik denk dat ik de Nederlandse mooier vind omdat hier niet heel duidelijk een persoon op wordt afgebeeld. Alhoewel ik ze allebei wel bijzonder vind.

Welke cover zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Kelly april 11, 2017 at 09:49

  Mijn niet zo perfecte leven Nederlands – words in deep blue Engels & 13 reasons why in het Nederlands. Tof, normaal vind ik Nederlandse covers vaak niet mooi.

 • Reply Naomi april 11, 2017 at 10:25

  Ik vind echt voor het eerst alle nederlandse covers veel leuker!

  x

 • Reply Anne april 11, 2017 at 11:12

  Ik zal waarschijnlijk bij allemaal voor de originele kaften kiezen, maar ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik liever in het Engels lees!

 • Reply Vivian april 13, 2017 at 12:54

  Deze is makkelijk haha: ik vind van alle drie de Nederlandse versie mooier! Zijn ook allemaal boeken die ik graag binnenkort wil lezen <3

 • Reply Esther mei 3, 2017 at 17:13

  Ik vind van alle drie de Nederlandse mooier! 🙂

 • Reply Michelle mei 10, 2017 at 20:54

  Het Nederlandse cover van Mijn niet zo perfecte is hetzelfde als de UK cover, vind die inderdaad mooier dan de US cover. Van Donkerblauwe woorden vind ik de Nederlandse ook mooier, omdat het meteen opvalt, terwijl ik het boek met de US cover waarschijnlijk niet op zou pakken. Bij het omslag van 13 Reasons Why vind ik ze beide niet echt mooi eerlijk gezegd.

 • Reply Inge mei 14, 2017 at 01:34

  Ik vind de Nederlandse cover van Thirteen Reasons Why ook een stuk mooier. Het is zo simplistisch en de cover matched soortvan met de lay out van de binnenkant van het boek. Ik zag overigens van de week de “Netflix-editie” bij dit boek, maar die vind ik niks. Ik ben blij dat ik de “oude” Nederlandse cover heb.

 • Leave a Reply