Overig

Original vs. Dutch Covers #29

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

De kids of appetite – David Arnold
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Deze covers zijn eigenlijk totaal verschillend! De enige overeenkomst die ik zie, is dat ze allebei donker zijn. Op het origineel zie je personen getekend, de Nederlandse is wat abstracter. Zelf vind ik de Nederlandse mooier. Waarom? Bij het origineel denk ik een beetje dat het een stripverhaal is (ik vertel dit zonder het verhaal te kennen). Als de twee dus naast elkaar liggen in de winkel, dan pak ik de Nederlandse.

Titans – Victoria Scott
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Ook deze zijn verschillend, maar wel met veel overeenkomsten! Natuurlijk zie je de ‘robotpaarden’ op allebei de covers, want daar draait het verhaal nou ook eenmaal om. Wat ik vervelend vind aan het origineel is dat de afbeelding er scheef op staat. Daardoor draai ik constant mijn hoofd. Daarnaast vind ik deze cover op de een of andere manier ‘mannelijker’. De Nederlandse vind ik qua kleur en afbeelding veel mooier.

Meedogenloos (The Cruelty #1) – Scott Bergstrom
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover

Wow. Zó verschillend! Je zou zo zeggen dat het twee totaal andere boeken zijn. Maar dat is niet waar, want links zie je het origineel en rechts de Nederlandse cover. Ik denk dat ze bij de Nederlandse cover vooral hebben geprobeerd de ‘Young Adult’-doelgroep aan te spreken, want ik moet zeggen dat ik dat bij het origineel niet echt vind uitstralen. Ik vind beide covers niet heel erg mooi, dus dat is wel jammer!

Welke covers vind jij het mooist? 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Naomi maart 14, 2017 at 11:10

  Ik vind eigenlijk voor het eerst alle Nederlandse covers het mooist!

  x

 • Reply Linda maart 14, 2017 at 11:50

  Ik vind bij alle eigenlijk de Engelse veel i interessanter. Ik kijk niet naar mooi of dat het een stripverhaal uitstraalt of wat dan ook. De engelse spreken mij op interesse veel meer aan. Sowieso vind ik de YA covers over the top. Ik vind oude covers (van klassiekers) nog het beste.

 • Reply Nicole maart 14, 2017 at 17:41

  1 nederlands. (geen idee waarom, maar hij trekt mijn aandacht een stuk meer dan het origineel.)
  2 nederlands (net wat mooiere kleuren en idd ook die afbeelding die gewoon rechtop staat.)
  3 origineel (vind de Nederlandse versie erg lelijk..)

 • Reply Esther maart 15, 2017 at 18:40

  1. Nederlands, ik vind de personen op de orginele niet mooi.
  2. Engels, ik vind de titel op het boek er zo mooi uitspatten.
  3. Ik twijfel.. vind ze beide niet mooi, maar ik denk dat ik sneller de Nederlandse op zal pakken.

 • Leave a Reply