Overig

Original vs. Dutch covers #27

cover61
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?
Elke dag maandag – Jessica Brody
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Mag ik even zeggen dat ik allereerst enorm benieuwd ben naar dit boek? Oké, dat is eruit. Dan kunnen we het nu over de covers hebben. Ze zijn echt totaal verschillend. Als ik de boeken naast elkaar zou zien liggen, zou ik denken dat het twee verschillende boeken waren. Op het origineel staan foto’s en een agenda en op de Nederlandse cover zie je een pretpark of kermis. Zelf trekt de Nederlandse cover mij veel meer. Ik vind deze echt prachtig vormgegeven. Ik weet dus wel welke ik zou kiezen.

cover60
Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook weer vrij verschillende covers. Ik moet zeggen dat ik het origineel niet zo mooi vind, vanwege de grijze achtergrond. De Nederlandse heeft ook wel een aardig sepia-effectje toegevoegd, maar deze vind ik dan toch mooier in combinatie met de groene letters. Ik vind het roze bij het origineel een beetje heel erg afsteken en ‘goedkoop’ ogen. Weet niet precies waarom, maar dat is mijn eerste gedachten. Ik kies dus voor Nederlands!

cover59
Magisterium: De koperen vuist – Holy Black & Cassandra Clare
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

God, wat ben ik blij dat de covers van de Nederlandse edities zijn aangepast. Ze zijn nu echt prachtig, met glimmende letters en randen van de pagina’s. Het origineel vind ik zo kinderlijk ogen, terwijl ik enorm genoten heb van het eerste deel (wat dus echt geen mega kinderboek was). Ik zou het origineel niet zo snel oppakken, want dan voel ik me er toch te oud voor. De Nederlandse vind ik prachtig in zijn simpliciteit. Zeker dat ik die zou oppakken!

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Emmy juli 12, 2016 at 08:39

  Ik vind de magisteriumboeken nu juist absoluut niet aantrekkelijk! Wat zegt die nieuwe vormgeving over het boek? Niks. Het is een jeugdboek (like Percy Jackson) en zo spreek je de doelgroep (12+) niet aan. Ik vind het origineel stoer, veelzeggend (narratief) en heeeeel erg passend bij de inhoud. De NLse (Duitse) is ongelijk met het eerste deel, druk en verteld echt nul over de inhoud van het boek. En dit laatste vind ik ZO belangrijk.

 • Reply Marcia juli 12, 2016 at 10:55

  Van alle drie deze boeken spreekt zowel de Nederlandse als de originele cover me niet zo aan. Op basis van de voorkant zou ik geen van deze boeken uitkiezen om te lezen.. hopelijk is de tekst op de achterflap wat overtuigender 😉

  • Reply Tish juli 22, 2016 at 04:58

   Ahoj!Dwie najwyższe nowoÅ›ci – Å›wietne. Adele jest w mojej poczekalni i kto wie, może za niedÅ‚ugo pojawi siÄ™ u mnie na liÅ›cie.Florence na razie bez bÅ‚ysku, choć mam nadziejÄ™, że bÄ™dzie lepiej. (Ale i u mnie byÅ‚o podobnie)Karpia jeszcze nie sÅ‚yszaÅ‚em, ale w najbliższym czasie postaram siÄ™ poohzucÅać.Ps‚drawiam

 • Reply Naomi juli 12, 2016 at 12:04

  Dat boek van cassandra clare vind ik voor het eerst mooier de nlse mooier dan de engelse!

  x

 • Reply Anouk juli 12, 2016 at 14:46

  Ik vind de Nederlandse covers ook veel mooier! Heel benieuwd naar Elke dag maandag 🙂

 • Reply Vivian juli 12, 2016 at 19:59

  Van het eerste boek vind ik ze allebei leuk, maar ik zou dan toch voor de originele gaan omdat de Nederlandse wat kinderlijk aandoet en ik niet zou denken dat het een YA-boek zou zijn. Van Onbereikbaar vind ik absoluut de Nederlandse het mooist en de derde weet ik niet echt.

 • Reply Julia juli 13, 2016 at 10:06

  Het eerste boek wil ik heeeel graag lezen! Dus die zet ik op de lijst haha. Van Magisterium vind ik de nieuwe covers ook veel mooier dan die kinderachtige. Zo zou ik hem veel eerder oppakken!

 • Reply Madelon juli 13, 2016 at 11:50

  Van Elke dag maandag vind ik de Nederlandse het leukste, bij de van Rebecca Yarros heb ik geen voorkeur en bij Magisterium vind ik ze allebei niet bijstermooi xD

 • Reply beautifulday4makeup juli 18, 2016 at 12:54

  Pfff alleen bij het laatste boek covers die mij aanspreken. Daar zou ik voor de nederlandse versie gaan

 • Reply Lucky juli 22, 2016 at 03:31

  Kartkutv przelotem bÄ™dÄ…c w kchni coÅ› usÅ‚yszÄ™ , w żadnym wypadku mi nie brakuje . Cholerne skojarzenia , kÅ‚amstwo tysiÄ…c razy wypowiedziane staje sie prawdÄ… Czy obecna tv stosuje ta zasadÄ™? mam nieraz takie przekonanie .Szczególnie gdy czytam o procesach trwajÄ…cych latami i zakonczonych wiadomo jak i nit wtedy sie nie zastanawia siÄ™ ile zlego zrobiÅ‚o &#2i22;dz2ennikarstwo⁙ w imie „prawdy” Z pasjÄ… mozna równiez pielić ogródek , jakieÅ› dwa „dni” temu uwielbiaÅ‚am to robić .Burza omija mnie

 • Reply Esther augustus 7, 2016 at 19:39

  Bij het eerste en derde deel vind ik de Nederlandse het mooist, maar bij de tweede kies ik toch voor de Engelse. 🙂

 • Leave a Reply