Overig

Original vs. Dutch covers #26

cover56
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Rebel in de woestijn – Alwyn Hamilton
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, weer twee hele verschillende covers! Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vind om ze met elkaar te vergelijken. Persoonlijk vind ik beide covers wel wat hebben, dus als ik ze allebei tegen zou komen in de boekenwinkel, zou ik ze allebei oppakken. Toch geef ik de voorkeur naar het origineel, omdat daar geen persoon op staat en die kleuren vind ik gewoon erg mooi.

cover57
Shopaholic grijp in – Sophie Kinsella
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook het nieuwste deel van Shopaholic heeft twee hele verschillende covers. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk niet zo fan ben van beide covers. Wat je vaak ziet is dat de originele covers van Shopaholic een tekening op de voorkant hebben en de Nederlandse vaak een foto. Ik vind het idee van de Nederlandse wel grappig en het geeft ook meteen een beetje aan waar het verhaal over gaat. Ik denk dat ik dan ook voorkeur geef aan de Nederlandse.

cover58
Een verloren liefde – Iona Grey
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook weer twee verschillende covers, maar wel een beetje met hetzelfde idee. Je ziet namelijk op allebei de voorkanten een vrouw, met een hoed, die een beetje naar beneden staart. Ook krijg je meteen het idee dat dit verhaal zich een tijd terug afspeelt vanwege de kleding op de cover en het gevoel wat je erbij krijgt. Ik moet zeggen dat ik ze allebei mooi vind, maar de Nederlandse net wat mooier!

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Marcia juni 14, 2016 at 09:17

  Van Rebel in de Woestijn vind ik inderdaad ook beide covers mooi! Helaas viel het verhaal mij persoonlijk tegen..

 • Reply Anneke juni 14, 2016 at 09:47

  Ik was blij verrast door de Nl’se cover van ‘Rebel in de woestijn’, want hij glimt ook nog :). Aan de andere kant heb ik dit boek in de boekhandel alleen opgepakt, omdat ik de Engelse omslag zo mooi vond, met het goud en blauw en de abstractheid van de cover.

 • Reply Madelon juni 14, 2016 at 10:58

  Ik vind van deze drie eigenlijk alle originele covers mooier, hihi. Al vind ik de NL’se van Shopaholic ook wel erg tof. Daar is het bijna een nek aan nek race.

 • Reply Myrthe juni 14, 2016 at 11:33

  Alleen bij Rebel of the Sands heb ik echt de voorkeur voor de originele cover. Die anderen vind ik allemaal niet zo mooi :/ Bij Rebel of the Sands heb ik bij de originele het idee dat het echt een sprookjes achtig verhaal gaat worden. De Nederlandse cover is ook mooi, maar daar lijkt het verhaal echt om het ‘Rebel’ te gaan, verwege de kleuren en de kleren van het character. Ik ken het verhaal niet, dus ik weet niet welke eigenlijk het beste past.

 • Reply Rachel van Egmond juni 14, 2016 at 12:32

  Bij Rebel in de woestijn absoluut de Engelse cover. Bij Shopaholic grijpt in ga ik voor de Nederlandse cover, de originele cover vind ik schreeuwerig. Bij Een verloren liefde vind ik de
  Engelse cover veel sprekender met een mooier kleurgebruik.

 • Reply Jolien juni 14, 2016 at 12:39

  Ik vind de Nederlandse covers mooier ^^ Behalve bij Rebel in de woestijn, daar heb ik dan weer een voorkeur voor het origineel 🙂

 • Reply Kirsten juni 14, 2016 at 16:24

  Een verloren liefde vind ik het leukst.

 • Reply Vivian juni 14, 2016 at 17:04

  Van dat laatste boek vind ik allebei de covers wauw! Het eerste boek lijkt me niks qua verhaal, maar de oorspronkelijke cover vind ik wel de mooiste. Van Shopaholic vind ik ze geen van beide mooi.

 • Reply Esther juni 15, 2016 at 11:58

  Ik vind bij alledrie de Nederlandse mooier. 🙂

 • Leave a Reply