Overig

Original vs. Dutch Covers #25

cover55
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Rivalen – Alyson Noël
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Een heel klein verschil, mar zeker wel opvallend! Het enige verschil aan de Nederlandse en originele cover is de achtergrondkleur. Ik weet persoonlijk niet welke ik nou mooier vind. Sowieso vind ik allebei de covers heel erg mooi, maar als ik dan echt moet kiezen dan ga ik voor de zwarte cover!

cover56
Alles wat je lief is – Nicola Yoon
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Deze covers zijn daarentegen weer heel verschillend. Je zou bijna zeggen dat het twee verschillende boeken zijn! Ik vind beide covers wel iets hebben en zou ze allebei oppakken in een boekenwinkel. Toch gaat mijn voorkeur net iets meer uit naar het origineel.

cover57
Verkeerd verbonden – Rainbow Rowell
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Het is duidelijk dat in dit verhaal de telefoon een grote rol speelt. Toch zijn beide covers heel verschillend. Eerlijk is eerlijk, ik vind de Nederlandse cover niet geslaagd. Het origineel vind ik wél leuk, maar ik vind de tekening van de Nederlandse cover niet mooi.

Welke covers vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Anneke mei 10, 2016 at 08:34

  Ik vind het zo jammer dat ze vaak gezichten op de Nederlandse cover zetten, dan spreekt het me meteen een stuk minder aan.

 • Reply beautifulday4makeup mei 10, 2016 at 10:40

  De nederlandse cover van landline vind ik vreselijk

 • Reply Naomi mei 10, 2016 at 11:05

  De nederlandse versie van Rivalen heeft 2 verschillende covers één met een witte en één met een zwarte achtergrond. Ik vind de originele cover van Everything everything zo ooi!

  x

 • Reply Daniëlle mei 10, 2016 at 11:47

  Oei, de Nederlandse cover van Landline vind ik niet heel geslaagd, en dat is nog zacht uitgedrukt 😉

 • Reply Jolien mei 10, 2016 at 14:28

  Ik vind zowel het wit als zwart erg mooi bij Rivalen! 🙂 Bij verkeerd verbonden vind ik dan eerlijk gezegd geen van beide covers me erg aanspreken.

 • Reply Marijn mei 10, 2016 at 16:49

  Ik had zelf een Engelse uitgave van Landline met een gele telefoon en een knalroze achtergrond. Die vond ik gaver dan deze.

 • Reply Vivian mei 10, 2016 at 20:54

  Woah, ik wist niet dat Landlines vertaald ging worden, cool! Verder vind ik de omslag van Alles wat je lief is wel echt mooier dan het origineel 🙂

 • Reply Jessica mei 10, 2016 at 22:06

  Rivalen is in beide talen in zwart én in wit uitgebracht 🙂
  Ikzelf heb de zwarte en die vind ik ook het mooist.

 • Reply Story addict mei 11, 2016 at 07:11

  Bij Rivalen vind ik de zwarte het mooiste, omdat het om de een of andere reden een spannender boek lijkt daardoor. Bij de andere boeken vind ik de originele beter: kleurrijker en zonder mensen doen het altijd beter bij mij 🙂

 • Reply Esther mei 13, 2016 at 18:38

  Bij rivalen vind ik het leukst dat je in Nederland de zwarte en de witte kan kopen. Ik ga zelf voor de zwarte. Bij de 2de en 3de foto vind ik ook alletwee de orginele mooier. 😉

 • Leave a Reply