Overig

Original vs. Dutch covers #23

cover50
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Witheet (De Dark Elements #1) – Jennifer L. Armentrout
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Nog niet zo lang geleden in Nederland uitgebracht is Witheet van Jennifer L. Armentrout. Een Young Adult-boek van deze schrijfster. Ik moet zeggen dat ik niet kapot ben van beide covers. Ik vind het origineel op een simpel liefdesromannetje lijken en de Nederlandse cover doet aan alsof hij al 10 jaar geleden is uitgebracht. Ik vind het mega witte model niet mooi en ook de vleugels vind ik niet zo mooi verwerkt. Maar toch vind ik die nog beter dan de personen op het origineel met die vreselijke rode gloed er overheen. (Sorry ben gewoon niet zo fan van deze covers).

 

cover51
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Een boek wat de laatste tijd vrij veel gehyped is, is het bovenstaande. Ik moet zeggen dat ik de Nederlandse cover echt super gaaf vind, maar dat geldt eigenlijk ook voor het origineel. Ze hebben beiden wel wat. De Nederlandse cover is trouwens in twee kleuren uitgebracht. Het rode valt lekker op en ik zou dit boek dan ook zeker oppakken in de boekenwinkel. Ja, allebei geslaagd.

cover52
Een leven na jou (Me Before You #2) – Jojo Moyes
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Tot slot twee covers die vrij veel overeen komen. Ik vind dat ze dezelfde feeling hebben, vanwege de krullerige letters en het feit dat deze cover draait om de typografie. Zelf ben ik daar een enorme fan van, omdat je zo zelf een beeld bij het verhaal kan creëren. Ik vind de Nederlandse cover persoonlijk mooier, omdat deze net wat meer kleur en graphics bevatten. Daardoor valt hij nog meer op. Het origineel doet wat saaier aan. Ik zou dus voor de Nederlandse kiezen als deze twee naast elkaar in de winkel zouden liggen.

Welke covers zou jij kiezen?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.