Overig

Original vs. Dutch covers #23

cover50
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Witheet (De Dark Elements #1) – Jennifer L. Armentrout
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Nog niet zo lang geleden in Nederland uitgebracht is Witheet van Jennifer L. Armentrout. Een Young Adult-boek van deze schrijfster. Ik moet zeggen dat ik niet kapot ben van beide covers. Ik vind het origineel op een simpel liefdesromannetje lijken en de Nederlandse cover doet aan alsof hij al 10 jaar geleden is uitgebracht. Ik vind het mega witte model niet mooi en ook de vleugels vind ik niet zo mooi verwerkt. Maar toch vind ik die nog beter dan de personen op het origineel met die vreselijke rode gloed er overheen. (Sorry ben gewoon niet zo fan van deze covers).

 

cover51
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Een boek wat de laatste tijd vrij veel gehyped is, is het bovenstaande. Ik moet zeggen dat ik de Nederlandse cover echt super gaaf vind, maar dat geldt eigenlijk ook voor het origineel. Ze hebben beiden wel wat. De Nederlandse cover is trouwens in twee kleuren uitgebracht. Het rode valt lekker op en ik zou dit boek dan ook zeker oppakken in de boekenwinkel. Ja, allebei geslaagd.

cover52
Een leven na jou (Me Before You #2) – Jojo Moyes
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Tot slot twee covers die vrij veel overeen komen. Ik vind dat ze dezelfde feeling hebben, vanwege de krullerige letters en het feit dat deze cover draait om de typografie. Zelf ben ik daar een enorme fan van, omdat je zo zelf een beeld bij het verhaal kan creëren. Ik vind de Nederlandse cover persoonlijk mooier, omdat deze net wat meer kleur en graphics bevatten. Daardoor valt hij nog meer op. Het origineel doet wat saaier aan. Ik zou dus voor de Nederlandse kiezen als deze twee naast elkaar in de winkel zouden liggen.

Welke covers zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Story addict februari 23, 2016 at 07:10

  Overal mee eens! Bij het Simon-boek vind ik echter de titel leuker klinken in het Engels (homosapiens agenda managed de verwachtingen van het boek m.i. ook beter, als ik de recensies tenminste kan geloven, want heb ’t boek zelf nog niet gelezen)

 • Reply Madelon februari 23, 2016 at 09:14

  Ik vind ze eigenlijk allemaal niet echt mooi xD

 • Reply Judith februari 23, 2016 at 11:47

  Ik zou wederom (volgens mij in het vorige artikel ook) voor alle Nederlandse covers kiezen. Hoewel ik bij Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld wel twijfel: kan allebei! 🙂

 • Reply Yolande februari 23, 2016 at 12:44

  Ik zou bij alle versies voor de Nederlandse kiezen, alleen misschien bij de laatste niet. Daar vind ik ze allebei erg op elkaar lijken. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van de roze kleur. Maar hij is inderdaad wel veel vrolijker!

 • Reply Naomi februari 23, 2016 at 15:00

  Ik vind al deze covers niet echt super eigenlijk..

  x

 • Reply Eikish februari 23, 2016 at 18:07

  Bij de 1e en 3e de Nederlandse.. maar bij de we overduidelijk de originele!

 • Reply Nicole februari 23, 2016 at 18:35

  nederlands
  nederlands (love deze cover!)
  origineel. (vind de nederlandse wat kinderlijk overkomen en, hoewel ik het boek nite heb gelezen, lijkt me dat dat niet zo goed bij het boek past?)

 • Reply Esther februari 23, 2016 at 20:58

  Ik vind van alle drie de boeken, de Nederlands het mooist! 🙂

 • Reply Jessica februari 23, 2016 at 22:27

  Bij de eerste ben ik geen fan van beide, bij de overige twee vind ik de Nederlandse covers aantrekkelijker 🙂

 • Reply hetboekenik februari 25, 2016 at 22:21

  Pfft, de covers van witheet: vreselijk. Ik volg je mening hierbij volledig

 • Reply Nikita februari 27, 2016 at 19:53

  Ik vind bij Witheet en het boek van Simon de Nederlandse cover het mooist, maar bij het boek van Jojo Moyes ga ik voor de Engelse cover xxx

 • Leave a Reply