Original vs. Dutch Covers #22 - Adorable Books
Overig

Original vs. Dutch Covers #22

cover48
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Misschien ooit – Colleen Hoover
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

De Nederlandse cover van Misschien ooit verschilt heel erg van het origineel. Zowel het lettertype, als de kleuren en de foto’s zijn totaal verschillend. Ik vind het zelf altijd cliché dat er twee verliefde personen op de voorkant staan van een New Adult. Zo ook dit keer (bij beide covers). Daarom kan ik niet echt kiezen welke ik mooier vind, want ik vind ze allebei een beetje afgezaagd. Ik vind de neutrale kleuren bij de Nederlandse cover wel erg mooi.

cover47
After: Hier begint alles – Anna Todd
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze cover is zó anders! Ik vind de kleuren van de Nederlandse cover echt verschrikkelijk. Waar komt die lelijke filter vandaan? Daarnaast zit er weer een verliefd stelletje op de voorkant (cliché). Het origineel vind ik ook een beetje nietszeggend, want als je deze cover ziet liggen heb je totaal geen idee wat het onderwerp is, toch? Toch zou ik wel voor het origineel kiezen. Leuk om te zien dat het lettertype van ‘After’ op beide covers hetzelfde is.

cover49
Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze covers zijn zo anders. De Nederlandse cover is fel en opvallend en het origineel is wat meer neutraler. Ik moet zeggen dat ik ze allebei wel leuk vind, maar het origineel vind ik net iets mooier. Dat komt door de vormgeving denk ik en het oogt wat ‘volwassener’ dan de Nederlandse cover. Maar ik moet zeggen dat ik allebei de boeken wel zou oprapen in de boekenwinkel.

Welke covers zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Tamara februari 2, 2016 at 07:17

  Van alle 3 de originele. Echter komt deze maand de € 7,50 editie van After uit met een hele mooie cover! Wist je dit? Ik zag het op zo’n reclame foldertje van Boekerij in het nieuwe boek : Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

 • Reply Madelon februari 2, 2016 at 09:53

  Hoewel ik de cover van Misschien Ooit erg mooi vind, vind ik de originele daarvan wel mooie!
  Van Mijn hart en andere zwarte gaten vind ik de Nederlandse dan weer mooier 🙂

 • Reply Rosa februari 2, 2016 at 10:32

  Grappig om eens naast elkaar te zien. Ik zou de originele cover van After nooit zo snel pakken omdat het zo nietszeggend is. Er mag van mij wel een duidelijke sfeerbepaling in terug te zien zijn 🙂

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale februari 2, 2016 at 11:07

  Ik vind Misschien Ooit in de originele cover veel mooier! Voor de rest maakt het me niet heel erg uit.

 • Reply Nicole februari 2, 2016 at 11:12

  1. Origineel. Vind ze beide niet mooi, maar de originele vind ik dan toch net iets mooier.
  2. Origineel. Ook deze spreken me beide niet aan, maar omdat de originele niet zo’n stelletje op de cover heeft vind ik die toch wat mooier. De kleur is niet helemaal mijn smaak, maar al een stuk beter dan het regenbookfilter van de Nederlandse..
  3. Origineel. De Nederlandse vind ik wat kinderlijk over komen en gewoon helemaal niet zo mooi. Vind hem er uitzien alsof hij binnen 5 minuten in elkaar geplakt is. Het origineel daarentegen vind ik juist wel heel leuk. Wat neutraler van kleur, maar zonder saai te zijn en dat met het draad (hoe noem je dat ook al weer…?) vind ik heel leuk gedaan!

 • Reply Judith februari 2, 2016 at 11:28

  Wat grappig! Eigenlijk wist ik niet dat ze voor een totaal andere cover kiezen. Persoonlijk vind ik van al deze drie de boeken de Nederlandse versie het leukste/mooiste. De regenboogfilter vind ik bij After juist wel iets hebben, vooral omdat alle boeken in de After-serie deze filter hebben: lekker kleurrijk.

 • Reply hetboekenik februari 2, 2016 at 13:13

  Soms zijn covers echt zo lelijk, wat zo jammer is. Het oog wil ook wat natuurlijk

 • Reply Naomi februari 2, 2016 at 13:14

  Originele covers vind ik eigenlijk altijd mooier.

  x

 • Reply Esther februari 2, 2016 at 13:30

  Ik vind bij de bovenste 2 de Nederlandse versie mooier, en bij de onderste het orgineel. 🙂

 • Reply Kelly februari 2, 2016 at 17:12

  Ik vind bij allemaal de originele versie het mooiste. Al vind ik ‘Misschien ooit’ erg meevallen in het Nederlands.

 • Reply Nicky februari 2, 2016 at 19:32

  Ik vind het zo jammer dat Mijn Hart en andere Zwarten gaten een andere cover heeft gekregen

 • Reply Noa februari 3, 2016 at 11:58

  Ik vind de originele leuker!

 • Reply Annelies februari 7, 2016 at 20:04

  Ik vind van alle drie de originele cover het mooiste.

 • Leave a Reply