Overig

Original vs. Dutch covers #21

cover44
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?
Vervloekt (Starcrossed #1) – Josephine Angelini
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Twee heel verschillende covers, vind je niet? Vervloekt is pas in het Nederlands uitgebracht waardoor dit nog een vrije nieuwe cover is. Ik vind beide covers wel wat hebben. Ze zijn wel in dezelfde stijl met de ‘wind’ en de wolken aan de bovenkant. Eigenlijk zou ik beide covers wel oprapen als ik ze in de winkel zou zien liggen naast elkaar. Wel vind ik de lettertypes op de Nederlandse cover mooier dan op het origineel.

cover45
Losing it (Losing it #1) – Cora Carmack
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Eerlijk? Als ik de originele cover zou zien liggen, zou ik denken ‘wat een simpel verhaal over seks en liefde’, terwijl ik dit gevoel helemaal niet heb bij de Nederlandse cover. Ik vind de kleuren, foto en lettertype daar tienduizend keer mooier. De originele cover lijkt wel met paint gemaakt, serieus dat kan zelfs ik nog. Het is wel duidelijk dat dit verhaal over verleiding, liefde en seks gaat. Dat laat de cover goed zien. Maar ik kies dus voor de Nederlandse cover!

cover46
Let it snow – John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Let it Snow heeft in Nederland twee verschillende covers, waarvan dit de nieuwste is. Deze vind ik ook de mooiste van de Nederlandse covers. Het origineel is heel simpel. Ik vind de foto wel mooi met de titel in het lint verwerkt, maar ik stoor me echt vreselijk aan de enorme groene letters met de auteursnamen. Kon dit niet wat minder duidelijk? Ik vind de Nederlandse cover echt mega schattig met de sneeuwvlokjes en het stelletje erop. Ik vind deze cover veel aantrekkelijker.

Welke covers zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Nicole december 22, 2015 at 15:37

  1 Origineel: beide wel okay, maar vind het bij de Nederlandse niet zo mooi dat het twee afbeeldingen boven elkaar zijn..
  2. Nederlands: zou ze geen van beiden snel oppakken in de winkel denk ik, maar vind de Nederlandse wel een stuk mooier. Mooie kleuren!
  3. Nederlands: past goed bij de inhoud. Daarnaast vind ik het bij het origineel nogal stom dat de namen van de auteurs groter zijn dan de titel van het boek.. (heb zelf overigens een andere Engelse editie, die ik veel mooier vind dat zowel deze originele als de Nederlandse)

 • Reply Edriënne december 22, 2015 at 16:21

  1. Het origineel. Ik vind ze eigenlijk wel heel erg op elkaar lijken! Net alsof het twee delen uit een serie konden zijn.
  2. Nederlands. Ik vind de Engelse er stiekem uit zien als een slechte photoshop voor een fanfic, sorry!
  3. Nederlands. Hoewel ik ook bij de Nederlandse het lettertype voor de auteurs nog steeds niet heel mooi vind, maar wel veel passender!

 • Reply Ilse december 22, 2015 at 16:56

  Het komt niet vaak in deze rubriek, maar ik vind ze eigenlijk geen van allen mooi! Vooral die laatste is heel erg. Maar als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor de rechter. Ik denk namelijk dat je zo’n boek niet serieus kan nemen met een lettertype zoals bij die Nederlandse versie het geval is. =P

 • Reply Hetboekenik december 22, 2015 at 21:41

  Ik vind ook dat ze bij de originele cover de auteurs anders mochten poneren.

 • Reply Nikita december 22, 2015 at 23:50

  Ik vind het zelf soms jammer als ik in de bibliotheek een boek leen en het dan een andere cover heeft dan de cover die rondgaat op boekenbloggersland. Maar bij Let it snow vind ik de tweede cover leuker, maar dat groen past er totaal niet bij xxx

 • Reply Naomi december 23, 2015 at 10:17

  Ik vind de originele covers het mooist! en ook dan vaak de UK covers.

  x

 • Reply Gerrianne december 23, 2015 at 17:35

  Ik vind in dit geval bij allemaal de Nederlandse covers het mooist denk ik. Al twijfel ik bij Let it snow, omdat ik de originele cover daarvan ook wel wat vind hebben. Het is eens wat anders 🙂

 • Reply Renée december 23, 2015 at 17:37

  Dit is echt een van de eerste keren dat ik de Nederlandse covers mooier vind. Ik vind het wel jammer dat bij Vervloekt het twee losse plaatjes zijn in plaats van een geheel.

 • Reply I.J december 24, 2015 at 16:29

  Ik ben omeerlijk te zijn een beetje boos om de nederlandse cover $:
  Want de paperbacks van Starcrosed is echt SUPER cool. Soort kus, maar toch actie xd
  Ik ben zelf een jongen, en als ik naar de boeken winkel ging, en ik kwam Vervloekt tegen.. had ik hem niet eens opgepakt.

  Ik vind de letter typen van vervloekt te veel op de letter typen lijken van Divergent. En het meisje lijkt een beetje op de Grudge. Ik vind het erg jammer.

  Losing it is wel veel beter.
  En Let it snow, heeft ook nog een andere cover. met 3 sneeuwvlokjes. Die is echt heel erg mooi.

  Persoonlijk vind ik de beste cover verandering van De 100 van Kass Morgan. De Engelse cover is heel saai, en lelijk. Maar Blossembooks heeft er iets prachtigs van gemaakt 🙂

  Ben ik de enige die zo over de covers denk? of zijn er meer? $:

 • Reply Esther december 27, 2015 at 12:54

  Ik vind bij alle 3 de covers ook de Nederlandse het mooiste! 🙂

 • Leave a Reply