Original VS. Dutch Covers #2 - Adorable Books

Original VS. Dutch Covers #2

Een hele poos terug liet ik jullie ooit eens originele vs. dutch covers zien. Het leek me wel leuk om dit nog eens te doen! Heel vaak wordt een boek onder een andere cover uitgebracht in het buitenland. Deze kunnen mooier zijn dan de oorspronkelijke, maar soms vind ik de originele veel mooier. Ik zet er vandaag een paar voor jullie op een rijtje en hoor graag wat jullie vinden!

jdxo.png
Firelight: Ziel van vuur – Sophie Jordan
Links: Nederlandse cover – Rechts: origineel

Ik vind eigenlijk beide covers mooi. Zoals je ziet is het lettertype hetzelfde gebleven. Alleen is er een andere achtergrond. Ik vind de make-up bij de originele cover wel echt prachtig. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor de originele, maar de Nederlandse is ook heel erg mooi!

9zue.png

Elke dag – David Levithan
Links: Nederlandse cover – Rechts: origineel

Oke, deze vind ik heel duidelijk. Ik ga voor de Nederlandse cover. De originele cover bevat weinig kleur en vind ik heel somber. De foto’s die gebruikt zijn, zijn wel mooi, maar ik vind het gele lijken alsof het boek is verkleurd. Dit kan er natuurlijk in het echt heel anders uitzien. Ik vind de duiven op de Nederlandse cover heel erg mooi. Gewoon hoe het daar is weergegeven vind ik veel sprankelender en aantrekkelijker.

o4c1.png

Dromendochter – Laini Taylor
Links: Nederlandse cover – Rechts: origineel

Hier vind ik ook duidelijk de Nederlandse cover mooier. Ik vind het kleurgebruik hierin heel mysterieus. De originele cover vind ik minder mooi omdat daar alleen een felblauw masker is gebruikt. De rest is heel somber. Op de Nederlandse cover zijn er wat meer kleuren gebruikt. Ook vind ik daar de houding van het hoofd mooier.

5sak.png

Soul Beach: Een exclusieve club – Kate Harrison
Links: Nederlandse cover – Rechts: origineel

En weer kies ik voor de Nederlandse cover. Uitgeverijen jullie doen het echt goed de laatste tijd! Ik vind de zonsondergang op de Nederlandse cover heel erg gaaf. De kleurencombinatie klopt daar. Het roze springt er echt uit en het lettertype waarmee ‘Soul Beach’ is geschreven, vind ik ook erg mooi. Gewoon mooi strak. De originele cover vind ik saai. Ook vind ik de letters niet mooi geplaatst.

 

Nu ben ik heel erg benieuwd voor welke covers jullie gaan! Laat het weten in de comments.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply westmus oktober 13, 2013 at 07:36

  Helemaal dezelfde mening! Leuk. Ik ben zelf een echte cover-freak. De cover is een wezenlijk onderdeel van een boek dus moet ook spreken vind ik. Als het al wetenschappelijk bewezen is dat je mening van de cover meespeelt bij het lezen van het boek of je nu wilt of niet, dan is een mooie cover toch een voordeel denk ik.

 • Reply Anneke oktober 13, 2013 at 11:01

  Ik ben het met je eens qua covers. Leuk dat de Nederlandse zo vaak ‘winnen’!

 • Reply Kelly oktober 13, 2013 at 12:47

  Ik deel je mening bij alle covers! 🙂

 • Reply Mel@thedailyprophecy oktober 13, 2013 at 14:56

  Ik vind eigenlijk alle Engelse covers veel mooier, behalve bij Firelight, daar vind is ze allebei oké. Ik vind het lettertype bij de Nederlandse cover van Daughter of smoke and bone echt afschuwelijk.. En ik heb het idee dat de cover voor Every day wel bij het verhaal past. Dat verkleurde idee vind ik wel wat hebben :p

 • Reply Elke oktober 13, 2013 at 15:16

  Ik vind de Engelse covers allemaal mooier… ik vind de Nederlandse titels ook een beetje dom… “Dromen Dochter” beetje lame… :/
  “Daughter of Smoke and Bone” klinkt veel aanlokkender. Bij Firelight vind ik ze beide mooi, maar de Engelse ziet er professioneler uit

 • Reply Mieke Schepens oktober 13, 2013 at 16:39

  Ik ben het helemaal met je eens ! Een sprekende cover is een must ! Graag gelezen wederom ! 🙂

 • Reply Sanne oktober 13, 2013 at 18:18

  Ik vind bijna altijd de Nederlandse covers mooier, wel leuk om ze zo eens naast elkaar te zien!

 • Reply Laurien oktober 13, 2013 at 18:40

  Hihi, ik zie dat ik een van de weinigen ben maar meestal vind ik zelf de engelse (of amerikaanse) covers het mooiste. Nederlandse boeken trekken me sowieso niet vanwege de immense omvang van het boek. Geef mij maar een kleinere engelse paperback, die ook nog vaak wat steviger zijn.
  Wel ben ik het eens met het eerste en het laatste voorbeeld, maar vind ik Every Day & Daughter of Smoke and Bone stukken mooier in de originele versie. Daughter of Smoke and Bone heeft trouwens ook nog een andere cover, die met het blauwe masker wordt vaker op hardcovers gebruikt. De paperback versie vind ik nog steeds heel gaaf, die is rood met witte letters.
  Leuk om ze toch is naast elkaar te zien en om te lezen hoe anderen erover denken!

 • Reply Emmy oktober 13, 2013 at 22:12

  Ik ben het helemaal met je eens. 🙂 Ik vind het goed dat de Nederlandse covers ook steeds beter worden, want soms zijn ze om te huilen.

 • Reply Joanne oktober 14, 2013 at 16:28

  ik vind de originele cover van Firelight mooier. Maar, zoals je ook al zei, de nederlandse Cover van Elke dag is duidelijk een heel stuk mooier!

 • Leave a Reply