Overig

Original vs. Dutch covers #19

cover38
Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

IJskoud – J. Lynn 
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wat een verschillende covers! De Nederlandse is veel donkerder dan het origineel. Ik vind beide niet echt super mooi, maar vind het origineel wel beter bij de titel passen. Toch vind ik die ook een beetje fout vanwege het airbrush effect. Het lettertype van Frigid vind ik wel mooier dan dat van IJskoud. Nah, beide covers vind ik niet echt denderend.

cover37
Lola geeft zich bloot – Rachel Gibson
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow, wat een verschil! De originele cover stamt uit 2002, dus het is misschien moeilijk te vergelijken omdat de covers van boeken er toen in het geheel anders uitzagen. Maar eerlijk is eerlijk, het origineel oogt ouderwets. Ik vind de Nederlandse cover mooier. De gele letters springen eruit. Verder vind ik beide covers een beetje nietszeggend. Ik heb nu nog totaal geen idee waar het boek over gaat. Toch zou ik voor de Nederlandse editie kiezen.

cover40
Duisternis – Gillian Flynn
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ik moet zeggen dat er bij dit boek meerdere Nederlandse covers zijn. Ik heb deze gepakt, omdat dit volgens mij de meest recente is. Ik vind beide covers wel iets hebben. Het origineel is echt duister, en een beetje creepy? De Nederlandse cover is daarin wat nietszeggender. Wel vind ik de neon groene letters heel erg tof. Onderling is er geen gelijkenis, het lijkt net alsof het twee totaal verschillende boeken zijn. Ik kan niet zo goed kiezen tussen deze twee covers.

Nu ben ik heel erg benieuwd voor welke covers jullie gaan! Laat het weten in de comments.

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

8 Comments

  • Jacoline

    Bij de eerste twee boeken spreken de covers me sowieso niet aan. Bij Dark Places trekt de Nederlandse cover meer mijn aandacht. Daarbij heb ik ook meer echt een gevoel, ik vind het origineel een beetje mwah, die ben ik zo weer vergeten.

  • Cecily

    Ik vind de een beetje ouderwetse cover (tweede boek, origineel) eigenlijk juist wel leuk. Bij de eerste vind ik beide covers lelijk, maar zou voor het origineel gaan, omdat het lettertype mooier is en de Nederlandse heeft naar mijn mening een erg lelijk lettertype. Bij het laatste boek vind ik beide covers goed en creepy en denk dat ik uiteindelijk toch kies voor het origineel. Dus alleen de originele covers deze keer. 😉

  • Renée

    Ik vind bij de eerste twee de Engelse cover mooier, al zijn ze niet echt geweldig in mijn ogen. Bij de laatste vind ik ze juist allebei weer ontzettend mooi. Ik heb zelf deze Nederlandse cover, maar de Engelse cover trekt bij mij toch net iets meer de aandacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.