Overig

Original vs. Dutch Covers #18

cover34Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Twee verschillende covers! De naam doet natuurlijk denken aan kreeften, en die zijn te zien op de originele cover. Op de Nederlandse cover komen deze helemaal niet terug. Wat wel een overeenkomst is, is dat op de originele cover een foto van een tent staat en deze staat ook op de Nederlandse cover. Ik vind zelf de Nederlandse cover mooier, omdat dit meer één geheel is. Het origineel oogt wat kinderlijker en drukker.

cover35Wat heb ik gedaan? – Amanda Prowse
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Ook deze zijn weer verschillend. Wel tonen ze overeenkomsten. Zo staat er op beide covers een vrouw, die een beetje eenzaam lijkt en met de rug naar je toe staat. Alleen staat ze op de originele cover in het water en bij de Nederlandse niet. Ik vind de kleuren van de Nederlandse cover erg mooi, vooral de lucht. Het lettertype van de titel is wel hetzelfde. Als ik moet kiezen zou ik voor de Nederlandse gaan. Maar ik vind ze allebei wel wat hebben.

cover36Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel

Wow! Wat anders weer. Op de originele cover van Onvoorwaardelijk staan niet eens mensen. Dat is het grootste verschil. Nou ja, eigenlijk is alles anders. Het origineel heeft een blauwe cover, met waterdruppels(?). Het oogt heel anders dan de Nederlandse cover. Ik vind het origineel ook heel nietszeggend. Nu heb ik het boek zelf niet gelezen, dus ik kan niet zo goed oordelen of de Nederlandse cover wel bij het verhaal past, maar dit zegt toch wel meer dan het origineel. Ik zou dan ook eerder voor de Nederlandse cover kiezen.

Welke covers vind jij het mooiste?

 

 

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

15 Comments

 • Nicole

  1-nederlands
  2-geen van beide eigenlijk, maar als ik echt moet kiezen ook nederlands
  3-engels, vind de nederlandse echt verschrikkelijk. past vast wel bij de inhoud van het boek, maar dit soort covers vind ik helemaal niets.

 • Lisa

  Bij de eerste ga ik definitely voor de Nederlandse cover en bij de tweede heb ik eigenlijk geen voorkeur. Ik vind de originele cover van Ugly Love wel echt véél mooier, want het heeft onwijs veel met het boek te maken. Als je het boek niet hebt gelezen ziet het er misschien nietszeggend uit, maar juist wat afgebeeld staat op de cover speelt zo’n belangrijke rol in het boek!

 • Liz

  Bij alle drie vind ik het origineel mooier eigenlijk. Maar ik ben van beide Lobster-voorkanten niet kapot. Ik vind de Nederlandse best saai (en veel te fel qua kleur), de Engelse juist weer veel te druk. En bij Ugly Love vind ik het origineel mooier, omdat ik niet van de ander soort covers hou.

 • Emmy

  Over Lobsters mag ik natuurlijk niets zeggen xD
  Het tweede boek maakt me niet uit, want ik zou beiden niet oppakken. En Ugly love vind ik mooier omdat het – na het lezen – perfect bij het boek past. De Nederlandse cover straalt uit dat het puur en alleen om de seksuele relatie gaat, terwijl de Engelse de diepere laag meteen onderstreept.

 • Samantha

  Ik vind bij de eerste het origineel mooier, bij de tweede en de derde de Nederlandse. 🙂 Ik vind het eerlijk gezegd best raar dat ze covers zo erg veranderen. Ik snap wel dat de naam in het Nederlands moet, maar om dan zo af te wijken van het origineel… :p

 • Noa

  Ik vind beide covers van Lobsters even mooi! Ik heb alleen de Nederlandse, omdat de cover is ontworpen door Emmy. Normaal gesproken lees ik de Engelse versie… 😉

 • G

  Ik vind van Lobsters de Nederlandse het mooist. Van Wat heb ik gedaan?/What have I done? ook de Nederlandse denk ik, al zou ik op basis van beide covers het boek niet snel oppakken om te kijken waar het over gaat. Van Onvoorwaardelijk/Ugly love vind ik zeker weten de originele cover het mooist, die trekt echt wel mijn aandacht!

 • Jacoline

  Ik vind van Lobsters de Nederlandse cover het coolste, lekker opvallend! Van het boek van Amanda Prowse ook de Nederlandse vanwege de warmere uitstraling. Het laatste boek vind ik in het Engels juist mooier, omdat ik die cover meer vind opvallen dan de Nederlandse. Dat soort covers zijn er zoveel naar mijn idee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.