Overig

Original VS. Dutch Covers #16

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?

Het programma – Suzanne Young
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel
Het enige dat in deze covers overeen komt is de kleding van de personen die erop te zien zijn. Het idee zal hetzelfde zijn geweest, toch vind ik het origineel mooier. Ik vind het rennende persoon minder sterk overkomen dan het stel dat elkaars handen vasthoudt. Daarnaast vind ik de kleuren van de originele cover mooier, rustiger. Ik vind deze cover veel sterker dan de Nederlandse. Ik zou het originele boek dan ook eerder oppakken dan de Nederlandse vertaling.


De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel
Wow, totaal anders! Wat mij vooral opvalt is dat de leeftijd van de personen op de voorkant zo verschilt, of ligt dat aan mij? De originele cover heeft een veel meer ‘vintage’ uitstraling. Ik vind de Nederlandse cover persoonlijk mooier. Het lettertype op de Nederlandse cover vind ik prachtig. De originele cover vind ik een beetje oudbollig en minder sprankelend. Dat kan waarschijnlijk ook door de gekozen kleuren komen.


De glazen troon – Sarah J. Maas
Links: Nederlandse cover – rechts: origineel
Het idee is hetzelfde, de uitwerking is anders. Op het originele omslag is gekozen voor een graphic/tekening. Ik vind deze zelf een beetje angstaanjagend kijken. Op de Nederlandse cover is gekozen voor een model, wat ik zelf veel mooier vind. Ook vind ik de kleur van de Nederlandse cover veel opvallender en mooier dan die van het origineel. Ik zou zelf dan ook eerder de Nederlandse editie oppakken dan het origineel.

Welke covers vind jij het mooiste?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Lisa april 9, 2015 at 15:11

  Ik vind de originele cover van Het Programma ook veel mooier! Eerst promootte Karakter het boek ook met de originele cover, dus ik vond het wel jammer toen ik zag dat ze toch voor een totaal andere look waren gegaan! Bij Throne of Glass vind ik de originele versie ook veel mooier, de kleuren zien er zó mooi in het echt uit! Vooral als je de rest van de serie ook hebt. Ik vind de graphic ook gewoon mooier dan een ‘echt’ iemand, in dit geval.

 • Reply Jacoline april 9, 2015 at 17:40

  Ik vind de originele cover van The Program mooier, maar van de andere twee boeken zou ik denk ik de Nederlandse eerder oppakken. Maar wow wat een verschil bij het boek vaan Jojo Moyes, echt bizar groot. Ik ben het helemaal met je eens wat die cover betreft.

 • Reply Esther april 9, 2015 at 18:28

  Ik vind bij ze alledrie eigenlijk de Nederlandse het mooist. 🙂

 • Reply Annelies april 9, 2015 at 20:09

  Ik vind eigenlijk alle originele covers mooier. Vooral die van De laatste liefdesbrief. Ik hou wel van die vintage-look.

 • Reply Renée april 9, 2015 at 21:43

  Ik ben het bij ze alle drie met je eens, maar wauw wat is ‘De laatste liefdesbrief’ anders qua cover!

 • Reply beautifulday4makeup april 10, 2015 at 12:11

  Ik zou het zo doen
  1. origineel
  2. nederlands
  3. origineel.
  Het is inderdaad wel erg opvallen dat de tweede cover een totaal verschillende feeling en koppel heeft

 • Reply Karlijn april 11, 2015 at 11:30

  Bij de Glazen Troon vind ik de Nederlandse cover toch ook wel mooier, omdat de graphic nogal….intimiderend :’)

 • Reply Martine april 13, 2015 at 10:36

  Ik vind van Het programma de Nederlandse uitgave mooier, het blauw en geel contrasteren zo mooi.
  De boeken van Jojo Moyes verschillen inderdaad wel heel erg. Ik zou wel voor de Nederlandse gaan, maar toch krijg ik daar meer het filmeditie-idee bij.

 • Leave a Reply