Original Vs. Dutch Covers #14 - Adorable Books
Overig

Original Vs. Dutch Covers #14

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms had je nooit verwacht dat het dezelfde boeken zijn. Wij laten jullie drie boeken zien, welke vind jij het mooiste?
Voor ik val – Lauren Oliver
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Het idee van deze covers is hetzelfde: een meisje dat in het gras ligt. Ik zelf vind de originele cover mooier. De kleuren zijn intenser en ik vind de close-up mooi. Het meisje op de Nederlandse cover heeft naar mijn mening te veel make-up op. Daarnaast springen de kleuren en titel er niet zo uit als bij de originele cover.

Versplinterd – Dani Atkins 
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Grappig dat hier een zelfde soort graphic is gebruikt, maar toch anders. Je ziet namelijk een tekening van een vrouw met een paraplu en in het spiegelbeeld van het water zie je twee personen. Alleen is het op allebei de covers toch net wat anders. Als ik naar de covers kijk lijkt het wel alsof het originele verhaal zich in de winter afspeelt en de Nederlandse vertaling in de lente! Dat is toch wel apart. Zelf vind ik de Nederlandse cover net iets mooier, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Ik vind beide covers erg mooi!


Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Wisten jullie al dat Anna & the French Kiss vertaald wordt naar het Nederlands? In april komt het boek in Nederland uit met een ietwat andere cover dan het origineel. Natuurlijk wordt ook hier de eiffeltoren afgebeeld. Toch vind ik de sfeer van de covers wel van elkaar verschillen. Ik kan zelf niet zo goed kiezen welke ik mooier vind. In eerste instantie lijken me het twee totaal verschillende verhalen, maar wel twee verhalen die me allebei aantrekken. Ik kan bij deze dus niet kiezen!

Welke covers vind jij het mooiste?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Kelly februari 26, 2015 at 16:11

  Ik vind dit keer de Nederlandse covers mooier, alleen bij Fractured niet!

 • Reply Jessica februari 26, 2015 at 18:40

  De Nederlandse cover van Anna and the French Kiss is ook een cover die bij de Engelse versie wordt gebruikt. Ik heb het boek namelijk met de cover die straks ook in Nederland gebruikt wordt :D. Vind ik persoonlijk ook de mooiste versie 🙂

 • Reply beautifulday4makeup februari 26, 2015 at 23:24

  Toch vreemd om te zien hoe groot het verschil soms is

 • Reply Ilse februari 27, 2015 at 13:23

  Haha, bij dat boek met die paraplu lijkt het inderdaad alsof er verschil zit in het seizoen! De Nederlandse spreekt mij ook meer aan. Niet alleen omdat ik meer met de lente heb, maar ook omdat die blauwe wat killer lijkt. Wat eenzamer. Die andere lijkt net wat vrolijker. =)

 • Reply Esther februari 27, 2015 at 17:29

  Ik vind bij de bovenste de orginele ook mooier, bij de tweede vind ik ze alletwee heel mooi en de laatste vind ik de engelse veel mooier!

 • Leave a Reply