Algemeen

ORIGINAL VS. DUTCH COVERS #13

Als een uitgeverij een boek uitgeeft houden ze zo nu en dan de originele cover, maar soms maken ze een eigen cover. De ene keer lijken ze heel erg op elkaar en soms zou je nooit hebben verwacht dat dat dezelfde boeken zijn. Hier zijn drie boeken, welke is het mooiste?
het vonnis

Het vonnis – Michelle Gagnon
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Wat een verschil in cover zeg! Bij de Nederlandse denk ik meteen aan een YA boek, terwijl ik bij de originele al snel neig naar een thriller. Beide boeken hebben wel iets. Bij de Nederlandse cover vind ik het mooi dat ze ook de naam van de serie erop hebben gezet, trouwens in een mooi lettertype! Ik vind het dan wel weer jammer dat ze een soort spookhuisachtig idee rechts onderin hebben geplaatst. Ik heb zelf het boek niet gelezen en weet niet of het bij het verhaal hoort, maar op de een of andere manier vind ik het niet passen bij de rest van de cover. De originele cover is simpel. Eerst viel het meisje mij niet eens uit.
Ik zou kiezen voor de originele. Niet omdat de Nederlandse niet mooi is, ik vind hem heel origineel gemaakt, maar de op de linker valt direct mijn oog en vind ik er toch iets spannender uitzien.

horizon
Horizon – Alyson Noël
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Ook al zo’n verschil! Mijn voorkeur gaat eigenlijk direct naar de Nederlandse cover. Hij is mysterieus en ik vind hem gewoon ontzettend mooi gemaakt. Misschien is dit wel één van de eerste keren dat een gezicht op de cover mij aanspreekt. Het komt denk ik ook doordat de cover zo’n mooi geheel is en een rustige uitstraling heeft. De originele cover doet mij op de een of andere manier een beetje denken aan die romantische boekjes die je altijd bij sigarenboertjes zag liggen. Misschien komt het door de achtergrond, ik weet het niet precies. De cover trekt mij in ieder geval totaal niet.

sterrenhemel
Sterrenhemel – Colleen Hoover
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Ook deze heeft een enorm verschil. Jeetje, wat is deze moeilijk om te kiezen zeg!
Allereerst vind ik het lettertype van de originele cover gewoon mooier. Het is wat standaard, maar het heeft iets wat ik mooi vind. Bij de originele cover weet ik niet goed bij welk genre ik hem zou plaatsen, bij de Nederlandse cover zie je overduidelijk dat er romantiek in het boek zit. Beide covers hebben iets waardoor ik ze wel zou oppakken, maar overigens nooit zou linken naar elkaar. Ze lijken totaal niet op elkaar.
Als ik deze twee covers naast elkaar zag liggen in de boekenwinkel zou ik ze beide oppakken, maar de originele versie denk ik als eerste.

Welke van deze covers vind jij mooier?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Maaike februari 9, 2015 at 14:17

  Ja, ze zijn allemaal echt zo verschillend! Ik denk dat ik bij de eerste 2 voor de Nederlandse zou gaan. Bij Sterrenhemel twijfel ik… Ik vind ze eigenlijk allebei niet zo goed bij het verhaal passen, haha.

 • Reply Esther februari 9, 2015 at 14:58

  Ik ben het bij alle 3 de boeken met je eens. 🙂

 • Reply Kelly februari 9, 2015 at 16:11

  Ik vind bij alle covers de Engelse mooier!

 • Reply Annika februari 9, 2015 at 16:27

  Wat een verschillen, zeg! Ik deel je mening bij deze drie boeken.

 • Reply Nicole februari 9, 2015 at 17:22

  de engelse
  de nederlandse
  geen van beide, kan echt niet kiezen, ze spreken me geen van twee aan..

 • Reply Lies februari 9, 2015 at 19:42

  Van de eerste twee boeken vind ik de originele cover mooier, maar bij de laatste twijfel ik. Ze zijn beide erg mooi, maar als ik moet kiezen denk ik toch dat ik de Nederlandse net wat mooier vind.

 • Reply Kiki_leest februari 9, 2015 at 20:24

  Dat is moeilijk kiezen. Bij de eerste twee ga ik ook voor de Nederlandse versie maar bij de laatste vind ik ook echt beide covers mooi. Het blijft toch een kwestie van smaak.

  • Reply Danique V. februari 10, 2015 at 15:14

   Smaak is het zeker! Daarom vind ik het altijd zo leuk om te lezen wat andere mensen kiezen, haha.

 • Reply beautifulday4makeup februari 9, 2015 at 22:59

  Ik zou Engels – Nederlands – Nederlands kiezen.

 • Reply Ilse februari 10, 2015 at 19:48

  Wauw, is het nou apart als ik zeg dat ik alle covers lelijk vind? Die laatste kan er nog wel mee door, met die letters en zo. Maar de rest… Het origineel van Soul Seekers ziet er gewoon mega cheapskate uit. xD

 • Reply Sanne februari 11, 2015 at 10:29

  Ik had eerst echt niet door dat die boeken van Colleen Hoover hetzelfde waren 😮

 • Leave a Reply